Art Safari îi prezintă pe cei 10 urmași ai lui Constantin Brâncuși

2 min read
Art Safari îi prezintă pe cei 10 urmași ai lui Constantin Brâncuși

Alături de noua expoziție, pot fi vizitate cele 4 expoziții ale ediției a 11-a: retrospectiva dedicată pictorului Ion Theodorescu-Sion (1882-1939), Maeștrii picturii spaniole, printre care celebrul impresionist Joaquín Sorolla, Prix Marcel Duchamp – prestigiosul premiu al Franței și artă Supercontemporană românească. 
Art Safari se desfășoară până pe 14 mai la Palatul Dacia-România (al Muzeului Municipiului București), din strada Lipscani, nr. 18-20. Palatul se deschide și noaptea, în fiecare vineri și sâmbătă, de la 22:00 la 1:00. 
Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția: 
„Pentru prima dată, Art Safari este deschis publicului de Ziua Națională Constantin Brâncuși, ocazie cu care ne dorim să aducem în atenția vizitatorilor noștri altceva despre artistul care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Brâncuși nu a avut nici elevi direcți, nici discipoli. Cei care au lucrat în atelierul său din Impasse Ronsin au învățat de la el doar privindu-l cum sculptează, observându-l cum trăiește. Cine sunt cei 10 urmași ai lui Brâncuși, cei care au transmis moștenirea sa? Vă invităm să aflați la Art Safari!”.
Constantin Brâncuși (1876-1957) a revoluționat limbajul plastic. A creat un nou fel de a gândi și de a sculpta și a transmis conștiința formei pure. A asigurat trecerea de la reprezentarea figurativă a realității la exprimarea esenței lucrurilor. Sculpturile sale se remarcă prin eleganţa formei şi utilizarea sensibilă a materialelor, combinând simplitatea artei populare româneşti cu rafinamentul avangardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea, cât şi importanţa acordată luminii şi spaţiului definesc creaţia lui Brâncuşi. 
Cei mai importanți sculptori români după Brâncuși
Opera lui Brâncuși a influenţat profund conceptul modern de formă în sculptură, pictură şi desen. Cei 10 urmași ai lui Constantin Brâncuși, selectați de Ioana Spiridon, curatorul expoziției, sunt: George Apostu, Florica Ioan, Vasile Gorduz,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.