Atenție, părinți! Copil de 7 ani electrocutat de un stâlp de iluminat dintr-un parc de joacă din Bistrița

2 min read
Atenție, părinți! Copil de 7 ani electrocutat de un stâlp de iluminat dintr-un parc de joacă din Bistrița

Scene de coșmar pentru o pereche de părinți din Bistrița când băiatul lor de 7 ani, care se juca în parcul dintre blocuri, a fost electrocutat de unul dintre stâlpii de iluminat. Martorii care au sunat la 112 spun că micuțul a rămas inconștient timp de câteva minute. Atunci când băiatul a ieșit la joacă, a încercat să sară gardul care delimitează locul de joacă și a atins cu mâinile stâlpul. ”Din exterior a vrut să vină în interior. Deci, de acolo, a băgat piciorul aici, să pună pe cutie. Şi atunci l-a curentat şi l-a dat pe spate”, povestește Vasilică Nistor, tatăl băiatului. Din fericire, echipajul medical ajuns la fața locului a reușit să îl stabilizeze și să îl ducă la spital. Este internat în secţia de pediatrie, supravegheat de medici şi de mama lui. 
Citește și: Primul ajutor în caz de electrocutare
„Momentan se află internat pe secția Pediatrie, fiind conștient și stabil. Va mai rămâne o perioadă sub observație”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Florin Lazăr, pentru Bistrițeanul.ro.

În acest moment se desfășoară o anchetă pentru a determina vinovații pentru accident, fiind deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, unde sunt vizați angajații firmei care gestionează iluminatul public din zonă. Stâlpul respectiv fusese anunțat ca fiind defect, iar cu câteva zile în urmă o echipa de angajați ai firmei fusese trimită pentru a remedia problema. Izolaţia de la baza lui este spartă iar la câteva ore de la incident s-a descoperit că stâlpul era încă sub tensiune, o tensiune atât de mare că ar fi putut fi fatală pentru băiat. Reprezentanţii companiei de electricitate nu au comentat asupra accidentului, însă au eliminat orice urmă ale lucrărilor efectuate acum câteva zile: firul care alimenta stâlpul de iluminat a dispărut,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.