Atenție, părinți! Un copil de 4 ani s-a infectat cu o bacterie periculoasă de la odorizantul de cameră

2 min read
Atenție, părinți! Un copil de 4 ani s-a infectat cu o bacterie periculoasă de la odorizantul de cameră

Un copil de 4 ani s-a infectat cu o bacterie periculoasă de la odorizantul de camera
Doi părinți din Texas au avut parte de un adevărat șoc în momentul în care fiica lor, Lylah, s-a îmbolnăvit subit și a rămas imobilizată la pat. Ulterior, au aflat că micuța a contractat o infecție bacteriană rară, cunoscută sub numele de Melioidoză, prezentă în odorizantele de cameră. De atunci, fata se luptă cu boala.

La doar câteva luni după ce se mutaseră în nouă lor casă din Texas, Josy și Dustin au observat că fiica lor cea mică, Lylah, nu se simțea prea bine. A început cu o febră ușoară, așa că s-au gândit că este doar un „virus stomacal obișnuit”. Au hotărât să meargă totuși la spital cu cea mică, însă starea ei s-a înrăutățit și în câteva zile ea nu a mai putut să meargă, nici măcar să își țină capul drept.
„Viețile noastre au fost complet date peste cap. Ea eera o fetiță sănătoasă și foarte activă. Alerga și se juca în fiecare zi prin casă și în curte și dintr-o dată nu a mai putut face toate aceste lucruri. De luni de zile nu am mai auzit-o vorbind și nu am mai văzut-o pe picioarele ei”, au declarat partintii micuței, potrivit cafemom.com.
Lylah a fost nevoită să treacă printr-o mulțime de investigații medicale teste și o biopsie cerebrală de cinci ore în urma cărora a primit diagnosticul de Melioidoză, o boală cauzată de bacteria Burkholderia pseudomallei, extrem de rară în Statele Unite. La scurt timp, alte trei cazuri de melioidoză au apărut în Kansas, Minnesota și Georgia, iar cercetătorii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au ajuns la concluzia că bacteria respectivă a fost prezența într-un odorizant de camera care, ulterior, a fost retras de pe piață.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.