Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”

2 min read
Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”

Inițiativa a fost foarte bine primită de elevii liceului respectiv, întrucât foarte mulți dintre ei nu se identifică cu un gen sau altul!
Băi neutre la o școală de arte din Milano! „În sfârșit toată lumea va fi în largul ei”, spun elevii
La Școala de Artă Brera din Milano nu mai există toalete pentru băieți sau fete. Unicornul, simbolul comunității LGBTQIA+ a luat locul clasicelor simboluri care până de curând îi direcționa pe elevi către toaleta pentru „fete” și cea pentru „băieți”, astfel că liceenii care nu se identifică cu un gen sau altul au acum la dispoziție două băi neutre în școală.

Foto: milano.repubblica.it

„În școala noastră, multe persoane nu se identifică cu un gen sau altul, astfel că baia neutră este potrivită, răspunde nevoilor lor”, explică Sara, una dintre eleve, potrivit publicației italiene La Repubblica.
Școala de Artă Brera din Milano face din incluziune semnul său distinctiv. Aici, personalitatea elevilor nu este ascunsă în spatele uniformelor, ei fiind lăsați să se exprime și prin vestimentație.
„Suntem într-un liceu de artă. Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”, explică unii elevi, care au salutat vestea.
„Suntem o școală fluidă. Nu ne place să ne identificăm cu un anumit gen sau să punem etichete. Toată lumea trebuie să se simtă liberă și în largul ei . Este o alegere care servește la includerea unei minorități care face parte din lumea actuală. Mai ales într-un liceu artistic, unde creativitatea și personalitatea elevilor trebuie lăsate libere, cred că o astfel de inițiativă este de bun augur”, subliniază o altă elevă.
Există, bineînțeles, și tineri care nu sunt de acord cu ideea de băi neutre. „Știința ne spune că există masculi și femele. Nu văd de ce ar trebui adăugat genul neutru care nu există.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.