Au mărit salariile primarilor, dar noi putem trăi cu 11 lei pe zi – CRITICII.RO

2 min read
Au mărit salariile primarilor, dar noi putem trăi cu 11 lei pe zi – CRITICII.RO

Avem parte de o nouă insultă din partea statului. Guvernanții, prin intermediul Comisiei pentru Insolvență, ne transmit că o familie formată din doi adulți și doi copii are nevoie pentru a trăi de „fabuloasa” sumă de 3300 de lei.

Pentru cei care locuiec la țară, situația este și mai interesantă: aceștia nu au nevoie „decât” de 2600 de lei. Defalcat, ar fi nevoie de: 1400 lei pentru mâncare, 175 lei pentru haine, 500 lei pentru facturi (acum, când costurile la energie au explodat), 65 lei pentru diverse. Ce ar mai fi de adăugat? Apropos, din acea comisie fac parte reprezentanți ANPC, ai ministerului Muncii, Finanțelor sau Familiei). Deci, teoretic experți în domeniu.

Bătaia de joc nu se oprește aici. Priviți de câți bani are nevoie un adult, zilnic: 11 lei pentru mâncare și 2 lei pentru diverse produse și servicii. Lăsând la o parte aceste valori departe de adevăr, întrebarea mea este: unde sunt cheltuielile cu întreținerea, costul locuinței, educația etc?

Când inflația a depășit 15%, când ratele s-au dublat, erodând puterea de cumpărare, cum poți veni în fața romanilor cu asemenea cifre?

Institutul pentru calitatea vieții ne oferă valori apropiate de adevăr: pentru o familie fară copii este nevoie de minim 4400 lei, pentru o familie compusă din doi adulți și un copil, de 6000 de lei, iar pentru o familie cu doi copii , de 7200 de lei.

1.5 MILIOANE DE ANGAJATI CU SALARIUL MINIM PE ECONOMIE

Anul 2023 va fi unul mai greu decât ne închipuim acum. PSD și PNL nu iau decizii corecte, coerente pentru o situație de criză în care ne aflăm. De aceea, românii au nevoie de venituri mai mari. Nu pot face aceste lucruri decât prin sacrificii enorme: să aibă încă un loc de muncă. Daca nu găsesc în domeniul în care sunt specializați, au nevoie de cursuri de calificare. În România trăiesc 1,5 milioane de angajați cu salariul minim pe economie.

Ieșiți în stradă! Arătați-le că nu PSD, PNL, UDMR sau USR sunt stapini aici, ci noi, românii. În 2024 este ultima noastră șansă! Poate, cu ajutorul Lui Dumnezeu, chiar mai devreme!

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.