AUR a votat împotriva introducerii conceptului de „gen” în Codul Penal. Astfel de concepte inventate pentru a servi agendei neomarxiste nu au ce căuta în legislația noastră

2 min read
AUR a votat împotriva introducerii conceptului de „gen” în Codul Penal. Astfel de concepte inventate pentru a servi agendei neomarxiste nu au ce căuta în legislația noastră

Senatorii Alianței pentru Unirea Românilor au fost singurii care au votat împotriva introducerii „conceptului progresist al genului”, anunță Claudiu Târziu, copreședintele AUR. La rândul său, senatorul Sorin Lavric susține că acest lucru înseamnă acceptarea dogmei egalitariste, adică prăbușirea ierarhiei valorice în Europa.

„Conceptul progresist al „genului” a fost votat astăzi în Senat de toate partidele, cu excepția Alianței pentru Unirea Românilor, pentru a fi introdus în Codul Penal. În cadrul articolului 369, care prevede sancțiunile aplicabile în cazul „incitării la ură, violență sau discriminare”. Genul sau identitatea de gen reprezintă o noțiune extrem de controversată, un instrument și pretext al stângii radicale, conform căruia o persoană se poate identifica, oricând și chiar simultan, cu unul sau mai multe „genuri” (închipuite), diferite de sexul biologic și natural. Senatorii Alianței pentru Unirea Românilor au votat împotriva acestei modificări legislative, întrucât considerăm că astfel de concepte inventate pentru a servi agendei neomarxiste nu au ce căuta în legislația noastră”, a declarat Claudiu Târziu.

Senatorul AUR Sorin Lavric a subliniat ,în cadrul declarației sale din plen, că parlamentarii AUR nu sunt împotriva discriminării, însă această modificare legislativă va duce la cenzurarea limbajului de teama de a nu fi acuzat de instigare la ură.

„Nu avem nimic împotriva discriminării, dar atunci când enumerați în amendament care sunt acele categorii care sunt susceptibile de a fi discriminate vorbiți de: gen, orientare sexuală și trăsături umane care pot fi considerate cauze de inferioritate. Dacă eu îi atrag atenția unui domn că este gras asta înseamnă incitare la ură? Acolo se va ajunge. Vocabularul nostru va fi epurat în așa fel încât să nu mai putem indica nicio trăsătură negativă a unui om pentru că va fi considerată instigare la ură și discriminare”, a precizat Lavric.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.