Cîmpeanu nu închide școlile: „Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală”

2 min read
Cîmpeanu nu închide școlile: „Rata de infectare a elevilor care învață online e mai mare decât a celor care merg la școală”

Sorin Cîmpeanu: „În școli se respectă regulile de protecție mai riguros decât în multe alte locuri”
Într-o postare pe Facebook, Cîmpeanu a explicat că rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală. Acesta mai spune ca măsură închiderea școlilor, fără alte măsuri complementare, nu va avea efectul scontat și că va genera noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.

„Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune. În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile. 
Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă. În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.
Citește și: Avertismentul medicilor: ”Valul 3 e altceva! Sunt clase întregi de copii pozitivi!” Se închid iar școlile?
Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România. Acest studiu arată că, în mod surprinzător, rată de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.”, a scris Cîmpeanu pe Facebook.
Sorin Cîmpeanu despre simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat
În aceeași postare,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.