AUR este o alternativă mai bună de guvernare pentru PAS decât Usatîi – CRITICII.RO

2 min read
AUR este o alternativă mai bună de guvernare pentru PAS decât Usatîi – CRITICII.RO

Distribuie acest articol!Candidatura AUR la alegerile din Republica Moldova reprezintă un cui în talpa tuturor celor care se împotrivesc cu înverșunare unirii Basarabiei cu România.
Se pare că în majoritatea cazurilor, înțelegerile sunt deja parafate. Însă, mai sunt și situații în care mai există variante de negociere.
Atitudinea față de AUR este însă una rezervată, având în vedere faptul că AUR este partid important în România în care 6 dintre parlamentari sunt născuți în Republica Moldova.
Dintre cei mai de neclintit în negocieri se află cei de la PAS. Partidul Maiei Sandu a câștigat în primul tur doar 36,2% , iar o alianță pentru guvernare este esențială.
O alianță după alegeri a celor de la PAS cu Dodon, Usatâi sau cu Șor ar constitui un nou eșec politic și o pată în ochii votanților pentru că ar fi o alianță exact cu cei considerați marii dușmani si cei criticați permanent.Lucrul cel mai grav în cazul unei astfel de alianțe l-ar reprezenta obediența în fata estului sau s-ar putea ajunge din nou la alegeri parlamentare, un cerc vicios în care s-ar cheltui foarte mulți bani, bani cu care s-ar putea realiza multe alte lucruri în Republica Moldova.
AUR are o atitudine rezervată la rândul său față de PAS , însă coagularea forțelor românești este singura alternativă din punctul meu de vedere pentru o guvernare pro-europeana, în ciuda ideologiilor diferite rezultate și în urma contextului istoric.
 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.