Auxiliarele propuse de Editura Intuitext pentru elevii de clasa a V-a

2 min read
Auxiliarele propuse de Editura Intuitext pentru elevii de clasa a V-a

Dragi cadre didactice,
Pentru a face cât mai ușoară tranziția elevilor dvs. de la ciclul primar de învățământ la cel gimnazial, vă invităm să alegeți auxiliarele Intuitext de Matematică și Limba Română. Acestea pot oferi suportul necesar  elevului pentru a exersa atât individual cât și sub supravegherea dvs. la clasă.
Trimiteți un e-mail la adresa – [email protected] sau sunați la numărul de telefon 0372.156.300 și echipa Intuitext vă oferă suportul de care aveți nevoie plus oferta cu produsele din portofoliu care se pliază cu nevoile dvs. În acest mod veți avea mai mult timp la dispoziție sa analizați care sunt auxiliarele cele mai potrivite pentru elevii dvs.
Pentru clasa a V-a Editura Intuitext are în portofoliu următoarele auxiliare:
1. Culegerea de Matematică pentru clasa a V-a 
Îi ajută pe elevi să lucreze mai mult și să se pregătească pentru concursuri şi olimpiade.
Este structurată în 16 capitole, care propun exerciții și probleme cu grade diferite de dificultate.
În prima parte a lucrării, pentru fiecare titlu din manual, elevii pot rezolva 10 probleme cu grad diferit de dificultate: primele patru sunt uşoare, următoarele patru de nivel mediu şi ultimele două au grad sporit de dificultate.
Acestea sunt precedate, uneori, de probleme rezolvate din manual, indicând numărul problemei şi pagina la care aceasta se găseşte.  
În cea de-a doua parte a culegerii se regăsesc modele pentru lucrările scrise din fiecare semestru și probleme care au fost abordate de-a lungul timpului fie la Olimpiada de matematică, fie la Concursul „Gazeta Matematică şi viitoriolimpici.ro”.
2. Caietul de Limba și literatura română pentru clasa a V-a
 Îi ajută pe elevi să-și formeze abilități de comunicare și să-și dezvolte scrierea creativă, imaginația, precum și inteligența emoțională – totul prin intermediul unor exerciții și activități plăcute și atractive.
Auxiliarul îl provoacă pe elev:

Să își dezvolte abilitățile emoționale, dar și capacitatea de a argumenta prin exerciții de tipul „Cum te-ai si simțit dacă ai fi fost Dănuț și ai fi mers să te împaci cu sora ta? Ai fi procedat la fel sau diferit? Motivează-ți răspunsul în 50-60 de cuvinte”. Sau „Notează patru calități pe care trebuie să le aibă un bun ascultător și alte patru calități ale unui bun vorbitor”.
Să exerseze scrierea creativă prin provocări de tipul „scrie un acrostih în care inițialele să formeze cuvântul joacă”, „scrie un cvintet cu tema Familia” sau „povestește, în 80-100 de cuvinte, o situație hazlie cauzată de scrierea fără diacritice”.
Să învețe prin joc cu plăcere prin jocuri și activități amuzante, desfășurate individual sau în echipe alături de mai mulți colegi.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.