Avocatul Poporului: Nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin. Monica Pop: Orice vaccinat se poate îmbolnăvi. Populația nu a fost corect informată

2 min read
Avocatul Poporului: Nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin. Monica Pop: Orice vaccinat se poate îmbolnăvi. Populația nu a fost corect informată

Renate Weber, Avocatul Poporului, a răspuns guvernanților care propun, acordarea de avantaje celor care se vaccinează anti-Covid-19, în detrimentul celor ce aleg să nu o facă. Aceasta a punctat, în cadrul unei emisiuni TV, că „nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin”.
„Cu siguranță, atunci când te gândești la niște avantaje pentru persoanele vaccinate trebuie să ai mare grijă ca asta să nu însemne în același timp o discriminare a celor nevaccinați.
Eu pot să înțeleg intenția de a-i convinge pe cât mai mulți să se vaccineze, dar convingerea nu înseamnă prin măsuri de constrângere pentru că totuși vaccinarea în România cu acest vaccin nu este obligatorie.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Ceea ce s-a spus este pe linia a ceea ce am primit și noi prin sesizări și ceea ce am văzut prin presă, sunt spitale care le cer tuturor angajaților ca să se vaccineze, sunt alte companii care iarăși vin cu astfel de mesaje interne, că obligatoriu toată lumea să se vaccineze.
Noi am avut o corespondență cu Ministerul Sănătății și răspunsul primit de acolo a fost unul absolut corect: câtă vreme în România vaccinarea aceasta nu este obligatorie nu pot să interzici unui om accesul pe piața muncii sau să îl condiționezi de efectuarea unui vaccin.
Tot așa, nu poți să interzici unui om să aibă o viață socială pentru că nu a făcut un vaccin. Poate că unii nu fac vaccinul că nu le-a venit rândul pentru că uitați-va cum a evoluat vaccinarea, poate alții au interdicții medicale, poate alții nu vor.
Oamenii aceștia continuă să aibă drepturi și libertăți și acestea trebuie respectate.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.