Bogdan Aurescu se va vedea astăzi împreună cu Claudiu Tâziu pentru a găsi o soluție în cazul George Simion – ROPRES.RO

2 min read
Bogdan Aurescu se va vedea astăzi împreună cu Claudiu Tâziu pentru a găsi o soluție în cazul George Simion – ROPRES.RO

Astăzi la ora 10.00 se anunță o întâlnire între ministrul de externe al României, Bogdan Aurescu, și Claudiu Târziu, copreședintele partidului Alianța pentru Unirea Românilor.

Cei doi vor încerca să identifice o soluție prin care lui George Simion să i se permită accesul în Republica Moldova. Deputatul AUR are o interdicție aplicată în timpul regimului Plahotniuc-Dodon, însă această interdicție are aplicabilitate și astăzi.

George Simion este la moment blocat la granița comună de peste Prut, agenții de frontieră refuzând să îi asigure accesul pe motiv că în calculator el încă figurează cu această interdicție.

“George Simion, co-președinte al AUR și deputat al României, este ținut de cîteva ore la granița de pe Prut, cu interdicție de a intra în cel de-al doilea stat românesc, Republica Moldova. Fratele George a încercat să ajungă astăzi la Chișinău, pentru a putea participa la funeraliile naționale ale marelui om de cultură și patriot român Nicolae Dabija, pe care l-a cunoscut și alături de care a luptat pentru idealul Reîntregirii. Nu i s-a permis, drept care rămîne peste noapte în vama Albița – Leușeni, așteptînd ca oficialitățile de la București și Chișinău să rezolve această situație inadmisibilă pentru un demnitar român” a scris Claudiu Târziu, copreședintele AUR, pe pagina sa de facebook.

 » citește articolul pe www.ROPRES.RO

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.