România continuă vaccinarea cu Astra Zeneca. Beatrice Şerbănescu, balerină la Opera Națională, susține că și-a pierdut cunoștința de două ori după vaccinul cu AstraZeneca: Soţul meu m-a resuscitat

2 min read
România continuă vaccinarea cu Astra Zeneca. Beatrice Şerbănescu, balerină la Opera Națională, susține că și-a pierdut cunoștința de două ori după vaccinul cu AstraZeneca: Soţul meu m-a resuscitat

România va continua vaccinarea cu Astra Zeneca, a anunțat, luni seara, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) pe fondul cazurilor de reacții adverse și decese care au dus la suspendarea vaccinului în mai multe țări europene.
„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți”, se arată în comunicatul CNCAV.
În același timp, apar noi mărturii despre efectele secundare ale acestui vaccn. Beatrice Şerbănescu, balerina la Opera Naţională a relatat, la Antena 3, experiența dramatică prin care a trecut după ce s-a vaccinat cu serul din lotul cu problemele de la AstraZeneca.
Ea a subliniat că la vaccin a ajuns cu analizele la zi şi abia a doua zi după imunizare a acuzat stări de oboseală, cefalee după care a şi-a pierdut conştiiţa de două ori.
„Am stat cinci minute în picioare și dintr-o dată am simțit că amețesc și m-am așezat pe scaun și de aici o să vă povestesc din relatarea soţului meu. Au urmat două episoade succesive primul a fost un leșin din care mi-am revenit câteva momente după care mi-am pierdut din nou cunoștința. (…) Auzeam doar niște strigături de respiră, respiră şi mă concentram să răspund la indicaţiile soțului meu. Încet încet am revenit la realitate. Mi-a fost teamă că o să mor. Dacă nu era soţul acasă, muream”, a declarat Șerbănescu la Antena 3, într-un interviu la Sinteza Zilei.
„A doua zi marți după 15-16 ore de la vaccin m-am trezit cu o stare febrilă, cefalee, inapetență. Mă așteptam la aceste reacții adverse, știam de la ceilalți colegi ai mei care s-au vaccinat și ei cu același vaccin.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.