Calendarul zilei 21 iunie: 101 ani de la nașterea lui Puiu Călinescu. Azi actorul este vedetă pe Tik-Tok | VIDEO

2 min read
Calendarul zilei 21 iunie: 101 ani de la nașterea lui Puiu Călinescu. Azi actorul este vedetă pe Tik-Tok | VIDEO

Pe 21 iunie 1920 se năștea în cartierul Grivița din București actorul Puiu Călinescu, fiind pe jumătate craiovean după tată.
Din partea acestuia se poate spune că a moștenit și iubirea pentru actorie, tatăl său, Jean Tomescu, fiind și el actor.
Puiu Călinescu și-a început cariera jucând în „revistele” de cinematograf care precedau proiecția unui film. În 1984 a intrat în trupa de teatru de comedie „Constantin Tănase”. Spectacolele de pe Calea Victoriei, care umpleau sălile, cu titlurile lor trăsnite („Un băiat de zahăr ars”, „Trăsnitul meu drag”, „Idolul femeilor”) au fost scrise și interpretate de el timp de 10 ani.
Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.
Puiu Călinescu poate fi privit ca o varianta româneasca a îndrăgitului actor francez Louis de Funes. Notorietatea sa s-a datorat în special filmelor ecranizate ca „BD la munte și la mare” (1971) sau „Frații Jderi” (1973), dar și „Nea Mărin Miliardar” (1979). A și scris pentru televiziune filmele „La un restaurant de lux” (1994) și „Informații-gara” (1971), scrie cinemagia.
Azi, la peste 20 de la moarte și un secol de la naștere, actorul a rămas în atenția publicului, scenele și scenetele sale fiind distribuite și vizionate de sute de mii de ori pe rețelele de socializare precum TikTok sau YouTube.

@devorbalacafea.roLa Oficiul Forţelor de Muncă 2 #puiucalinescu #comedieromaneasca #funny♬ sunet original – De Vorba La Cafea

Dragi prieteni,
dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.
Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.