Lista cu cele mai „nevinovate” minciuni pe care părinții le spun copiilor lor

2 min read
Lista cu cele mai „nevinovate” minciuni pe care părinții le spun copiilor lor

Știm că micuții noștri au perioade când obișnuiesc să spună des câte o minciună. Pentru a-i face să renunțe mai repede la un asemenea obicei, putem să-i mințim și noi, la rândul nostru, spunându-le că minciunile se vor vedea repede pentru că urechile se înroșesc când mințim. Vei vedea că, treptat, copilul tău va începe să-și astupe urechile când are de gând să mintă sau pur și simplu nu va mai fi tentat să spună multe minciuni.
Din nou, tendința de a minți a copiilor poate fi diminuată treptat dacă și noi vom recurge la o minciună de tipul „Vezi că ți se schimbă culoarea ochilor când minți”. În mod cert că vor fi mai puțin dornici să mintă!
Minciuni despre somn

Ținem foarte mult să nu fim deranjați deloc pe timpul nopții de către copii. În acest scop, putem inventa tot felul de minciuni pentru ca somnul să ne fie respectat.

Orice mamă are nevoie și de momentele ei de relaxare. Pentru a-ți fi mai ușor să-ți convingi copilul, de pildă, să te lase să dormi mai târziu în weekend, spune-i că „Este Ziua Mamei” și că acesta e „cadoul” tău, să poți dormi mai mult.
Un tată a încercat să-i spună băiețulului său că „Tată nu aude când este întuneric. Mai bine o vei trezi pe mami dacă ai nevoie de ceva la noapte”. Se pare că această „poveste” a funcționat până când mama a aflat de ea!
”Mi-am convins fetița că cel mai tare joc din lume este Să îl punem pe tati să doarmă!. Îl jucăm în fiecare seară”
”Eu nu le spun copiilor că este week-end, ca să nu se trezească devreme. Când suntem în zilele de școală sau grădiniță ar dormi dimineața până la 10.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.