Cantină ca-n filme la un liceu din Timișoara! Mâncarea este făcută cu ajutorul nutriționistului

2 min read
Cantină ca-n filme la un liceu din Timișoara! Mâncarea este făcută cu ajutorul nutriționistului

Cantina Colegiului Național Pedagogic ”Carmen Sylva” din Timișoara a fost modernizată după un concept occidental și s-a transformat, dintr-o încăpere cenușie, într-un spațiu modern, colorat, în care tinerii pot socializa în voie în timp ce iau masa.
Produsele de panificație, dulciurile și mâncărurile de tip fast-food au fost înlocuite cu preparate gândite de medici nutriționiști, pentru a sprijini dezvoltarea armonioasă a copiiilor, dar și pentru a-i ajuta să se concentreze la școală. Atât elevii, car și personalul școlii pot servi produse sănătoase și delicioase precum salate, sandwichuri calde sau reci, budincă de chia, fresh de protocale, ceaiuri etc., într-un ambient asemănător unui food court.

„Nu am gândit în ofertă nimic ce ține parte de patiserie, dulciuri, care cred că știm cu toții că nu aduc nimic sănătate, ba, dimpotrivă, și atunci faptul că le au aici disponibile și gândite pentru dezvoltarea și sănătatea lor este un mare plus pe care liceul îl ofer acestor copii”, spune Nicoleta Lupașcu, medic primar Diabet și Nutriție, potrivit Digi24.
Cantina poate găzdui în jur de 70 de persoane, iar investiția a fost făcută din bugetul școlii, dar și cu ajutorul fondurilor europene.
„Dacă aveam acest spațiu care arăta că în anii 70-80, pentru că așa arăta până acum câteva luni, de ce să nu-l folosim, de ce să nu-l renovăm?, și să venim în sprijinul copiilor noștri să le oferim o alimentație sănătoasă, un brunch am zis noi”, a mărturisit Claudia Muntean, director Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, pentru sursa citată.
Ce spun elevii despre această schimbare? Bineînțeles, sunt mai mult decât încântați, mai ales că meniul este variat, iar prețurile sunt mult mai mici decât în restaurantele și cafenelele din jurul școlii.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.