Caricaturist concediat după ce a comparat vaccinul anti-Covid-19 cu protestul din Piața Tiananmen – 60m.ro – 4media.INFO

2 min read
Caricaturist concediat după ce a comparat vaccinul anti-Covid-19 cu protestul din Piața Tiananmen – 60m.ro – 4media.INFO

Distribuie acest articol!

Caricaturistul Michael Leunig a fost concediat de la ziarul The Age, după ce a realizat o caricatură care compară rezistența împotriva vaccinurilor obligatorii împotriva Covid-19 cu lupta pentru democrație din Piața Tiananmen, informează Dailymail.co.uk.
„Se pare că nu sunt în legătură cu cititorii”, a declarat Leunig pentru The Australian’s Media Diary despre retragerea sa din pagina editorială în edițiile de luni ale publicației din Melbourne.
Un desene animat al lui Leunig, care nu a intrat în ziarul print,  prezintă una dintre figurile sale tipice, un bărbat cu nasul mare, orientat către silueta unui tanc cu o seringă. În colțul din stânga sus, bărbatul de 76 de ani a copiat imaginea emblematică „Tank Man” care arată un demonstrant de la Beijing stând în calea unei coloane de tancuri în 1989.
El a postat desenul pe pagina sa de Instagram la sfârșitul lunii septembrie cu cuvântul „mandat”, după ce a fost respins pentru publicare de editorul The Age, Gay Alcorn.
Leunig i-a confirmat australianului că a fost dat afară din pagina editorială, ziarul spunând că „testează noi caricaturiști” pe pagină.
„Dacă ceea ce spune Gay este corect, nu vreau să lucrez pentru cititorii care sunt atât de cenzori”, a spus Leunig.
„Se pare că, în special, la The Age, nu poți să te apropii de povestea Covid decât într-un mod care susține modul în care guvernul a abordat-o. Și dacă nu susțineți, acesta este un motiv suficient pentru a fi anulat sau concediat. ”
Leunig a dezvăluit că 12 dintre celelalte caricaturi ale sale, tot despre vaccinuri și guvern, au fost cenzurate de ziar în acest an.

Distribuie acest articol!

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.