Franco, măcelarul Spaniei, ultimul general al Europei – CRITICII.RO

2 min read
Franco, măcelarul Spaniei, ultimul general al Europei – CRITICII.RO

Nu toate bunele intenții au și o bună finalitate, sau poate chiar nu sunt bune intenții.

Nicolae Ciucă a fost desemnar de președinte premier. Acesta este un general parvenit al armatei române, ce a fugit permanent după grade, funcții și onoruri. Dar lăsăm acest lucru la o parte deoarece acest aspect ține de cariera sa militară.

Spania este țara europeană ce a avut ultima un general la conducerea țării. Acesta a fost considerat la un moment dat persoana potrivită să rezolve soluții, însă s-a dovedit a fi un măcelar.

Când pui un militar să conducă, el obișnuit să tracă, ce a făcut Franco: a tras în propriul popor, așa cum a tras și armata în români în 1989: fără discernământ.

Niciodată un militar nu a rezolvat nimic pe timp de pace, a complicat lucrurile și le-a dus spre catastrofă.

În Europa sau SUA aceste numiri nu sunt permise. Armata este să apere țara de dușmani externi, nu să conducă țări pe timp de pace. Oricât de greu ar fi la un moment dat soluția nu poate fi decât cea civilă.

Ciucă este un carierist, dar trebuia să rămână în zona lui, nu va face decât să compromită imaginea armatei române.

Francisco Franco a condus Spania de la victoria sa în războiul civil dintre anii 1936 şi 1939 şi până când a murit, în anul 1975. Socialiştii spanioli încearcă de mult timp să transforme complexul din Valea celor Căzuţi într-un monument dedicat victimelor războiului civil declanşat de Franco şi soldat cu circa o jumătate de milion de morţi. Circa 34.000 de victime ale acelui război sunt îngropate acolo, inclusiv mulţi luptători ai taberei republicane, care a pierdut războiul.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.