Cât orez se pune la sarmale

3 min read
Cât orez se pune la sarmale

Cât orez se pune la un kilogram de carne pentru sarmale, dar și câtă carne intră la 100 de sarmale. Dilemele multor gospodine primesc răspuns în acest articol despre umplutura sarmalelor românești.

Cât orez se pune la sarmale;
De ce se pune orez la sarmale;
Ce carne se folosește la sarmale;
Câtă carne intră la 100 de sarmale;
Cum se fac sarmalele;
Rețeta de sarmale a lui chef Sorin Bontea.

Sarmalele reprezintă unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale românești. Acestea se prepară dintr-un amestec de carne tocată, cu orez, condimente, care se învelește într-o frunză de varză murată, varză albă opărită sau frunze de viță de vie. Sarmalele se pun apoi în cuptor, iar multe gospodine adaugă în oala de lut sau vasul în care le fac și bucățele de carne afumată pentru mai multă savoare.
Cât orez se pune la sarmale
Pentru ca sarmalele să fie bune și gustoase este bine ca fiecare gospodină să știe cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale.
Pentru fiecare kilogram de carne tocată se pun 100 de grame de orez. Dacă sunt două kilograme de carne, se vor pune 200 de grame de orez și tot așa. Înainte să fie pus în amestecul de sarmale, orezul se spală în 2-3 ape și se lasă la scurs.
Cantitatea de orez care se pune la sarmale este esențială pentru succesul preparatului. De aceea este nevoie de multă atenție când se pune orez în amestecul de carne. Dacă se pune prea mult orez, sarmalele ies uscate, greu de mestecat. Invers, dacă e prea puțin orez în sarmale, acestea se fac prea moi sau prea tari.
De ce se pune orez în sarmale
De ce se pune orez la sarmale
Orezul pus în amestecul de sarmale le oferă o consistență mai bună și mai plăcută și le face mai sațioase și mai savuroase. Orezul din carnea de la sarmale ajută la menținerea umidității în timpul gătirii, astfel încât să nu se usuce prea tare și să devină prea fade.
Ce carne se folosește la sarmale
Ce carne se folosește la sarmale
Carnea de sarmale este de obicei un amestec de carne tocată de porc și de vită. Se mai fac sarmale și doar din carne de porc sau din carne de vită. De asemenea, se prepară sarmalele și cu carne de pui, cu ciuperci, cu bulgur, soia, cartofi, legume tăiate.
Pe lângă carne, umplutura pentru sarmale mai conţine orez, ceapă şi verdeaţă (cimbru, mărar etc).
Unele gospodine pun în sarmale scorţişoară, cuişoare, ciuperci uscate, şorici, costiţă, jambon, ciolan de porc afumat, bucăţi de şuncă afumată sau de roşii. Toate acestea pot fi încorporate atât în interiorul sarmalelor, cât şi lăsate printre bucăţile de varză de pe lângă sarmale. Ca să fie mai legată compoziția sarmalelor, se pune și un albuș bătut.
Câtă carne intră la 100 de sarmale
Cantitatea de carne care intră la sarmale depinde de dimensiunea acestora.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.