Salată boeuf – rețete. Cea mai bună rețetă de salată boeuf
3 min readSalata de boef – cele mai bune rețete. Cum se prepară cea mai bună salată de boeuf, secretele maionezei perfecte și care este diferența între salata boeuf și salata a la rousse.
Salată boeuf – rețeta clasică;
Salată boeuf cu carne de pui;
Salată boeuf cu piept de curcan;
Salată boeuf de post – rețeta rapidă;
Salată boeuf cu maioneză din avocado;
Salată boeuf cu somon afumat;
Salată boeuf cu ciuperci;
Reţetă salată boeuf dietetică;
Salată boeuf cu fructe;
Salată bouef – rețeta lui Horia Vârlan;
Cum se face maioneza pentru salata boeuf;
Salata boeuf și salata a la rousse – diferențe.
Salată boeuf – rețeta clasică
Rețeta clasică de salată de boeuf este cea mai apreciată. Pentru sărbători, gospodinele preferă salata de boeuf clasică, cu carne de vită și în care se pune mazăre boabe.
Ingrediente pentru salata de boeuf clasică:
1,5 kg cartofi roșii;
750 gr rasol de vițel cu os;
750 gr morcovi;
750 gr castraveți murați;
500 gr gogoșari în oțet;
500 gr de rădăcinoase albe precum țelină, păstârnac și rădăcină de pătrunjel;
250 gr mazăre congelată;
1 ceapă( pentru supă);
sare și piper după gust.
Ingredintele pentru maioneza de la salata de boeuf:
2 gălbenușuri fierte;
1 gălbenuș crud;
2 linguri de muștar clasic;
750 ml ulei de floarea soarelui;
zeama de la 2 lămâi potrivite ca mărime;
1 lingură apă minerală.
Cum se prepară salata boeuf clasică
Prepararea salatei de boef clasică începe cu fierberea rasolului de vită. Se pune carnea în 3 litri de apă rece, cu o lingură de sare. Pe măsură ce carnea fierbe, se înlătură spun, iar după ce carnea începe să se pătrundă și supa se limpezește, se adaudă ceapa curățată și tăiată pe jumătate. Ceapa va da un plus de savoare supei și, în final, salatei.
La supă se adaugă apoi morcovii curățai care se pun întregi în oală. La fel vom proceda și cu țelina, rădăcina de pătrunjel și cu păstârnacul.
Supa este lăsată să fiarbă până când carnea și legumele se pătrund bine, apoi zarzavaturile se scot din oală și se lasă la scurs într-o sită.
Singurul ingredient care nu va fi folosit în salată este ceapa care se lasă în continuare la fiert. Se adaugă mazărea care se pune în supă și se lasă la fiert 10-15 minute, apoi se pune în apă rece ca să nu își piardă culoarea. Carnea o lăsăm în continuare să fiarbă până se desface de pe os și este bine pătrunsă. Abia apoi o scoatem și o lăsăm să se răcească.
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Se scot din apă și se lasă să se răcească.
După ce toate ingredientele s-au răcit, ele se toacă în cuburi mici și se amestecă într-un vas.