Cătălin Sturza, despre problemele reale ale Republicii Moldova: Este un stat semi-eșuat

2 min read
Cătălin Sturza, despre problemele reale ale Republicii Moldova: Este un stat semi-eșuat

Scriitorul și editorialistul Cătălin Sturza a publicat un articol în care analizează, pe scurt, câteva probleme ale statului de dincolo de Prut pe care nu le prea discută nimeni.
„Dar despre problemele reale ale Republicii Moldova oare când vorbim?
Văd că e jihad cu trolii „progresiști” care sunt în campanie și se poartă de parcă Dacian Cioloș/ Dan Barna ar fi câștigat chiar ei alegerile din Moldova. Sau chiar alegerile pentru postul de președinte al Planetei. Inclusiv la mine pe pagină s-au găsit câțiva să arunce cu muci verzi, după bunul obicei al vandalilor, pentru simplu fapt că nu am apucat să zic ceva zilele astea și despre acest subiect.
În general, pentru cititorii mei, am mai spus și reiau ideea că nu scriu aici despre orice, această pagină nu este un buletin de știri și sunt domenii la care pur și simplu nu mă pricep. În general mă feresc să scriu despre politică, și în special în ceea ce privește politica spațiului estic există oameni specializați; eu nu sunt unul dintre ei.
Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Dar dacă tot este să spun ceva despre Moldova, primul lucru care trebuie spus este că Maia Sandu nu promovează agenda USR-PLUS. Și e un fals și o impostură să o confiște pentru agenda lor.
Însă dacă tot vorbim despre Moldova, ce ar fi să vorbim un pic și despre problemele reale din Republica Moldova?”, scrie acesta în introducere.
În cele ce urmează, domnul Sturza enumeră șapte probleme ale Basarabiei, numind Republica Moldova „stat semi-eșuat”.
„1. R. Moldova, oricine ar guverna-o, este până una-alta un stat semi-eșuat. Este un free for all,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.