Ghinea anunță când ar putea veni banii din PNRR: În noiembrie vor intra 1,3 miliarde de euro

2 min read
Ghinea anunță când ar putea veni banii din PNRR: În noiembrie vor intra 1,3 miliarde de euro

Distribuie acest articol!
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a oferit lămuriri privind acuzațiile fostului ministru de Finanțe, Alexandru Nazare. Ghinea îl contrazice pe Nazare, susținând că Guvernul nu a cerut o nouă amânare privind depunerea PNRR-ului.
Ghinea a precizat că răspunsul final pentru PNRR va veni în septembrie, iar primele fonduri, de 1,3 miliarde de euro, vor intra în noiembrie. El a explicat cum se calculează perioadă inițială de amânare:
„Am văzut declarația domnului Nazare, este greșit informat. Am cerut o singură amânare, pe o singură lună, care se calculează așa: am depus PNRR la 31 mai. Pe regulamentul european sunt 2 luni de evaluare, asta înseamnă iunie-iulie. Luna august comisia are concediu, nu lucrează. Luna suplimentară este luna septembrie, în care vom avea răspunsul final pe PNRR. Deci nu există două amânări sau o nouă amânare, a fost una singură. Este o neînțelegere din partea domnului Nazare”, a spus Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea a mai declarat că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este gândit să rezolve nevoi istorice ale României, dar şi să ţină pasul cu revoluţiile economice ale viitorului demarate de Uniunea Europeană.
„PNRR este gândit aşa încât să rezolve nevoi istorice ale României, precum infrastructura, dar şi să ţină pasul cu revoluţiile economice ale viitorului, cele demarate de Uniunea Europeană. Cu PNRR înscriem România în aceste revoluţii, precum Revoluţia verde, cea digitală, cea a hidrogenului sau revoluţia microelectronicii produse în UE. Sunt mândru să spun că vom fi parte a acestor revoluţii”, a precizat Cristian Ghinea, la Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România.

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.