Caz șocant în România. O fată de 28 de ani din Covasna a fost ținută în lanțuri de părinții ei timp de 10 ani

2 min read
Caz șocant în România. O fată de 28 de ani din Covasna a fost ținută în lanțuri de părinții ei timp de 10 ani

Pe data de 4 aprilie, Poliția orașului Baraolt (de care aparține satul Bodoș) din județul Covasna a percheziționat casa în care locuia tânăra împreună cu mama și tatăl său, în vârstă de 58, respectiv 55 de ani.
Autoritățile au găsit-o pe fată legată cu lanțuri de mobilă și i-au arestat pe părinții acesteia preventiv, pentru 30 de zile. 
„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsirea de libertate în mod ilegal sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe”, precizează comunicatul Poliției, după aceeași sursă citată mai sus.

Poliția a mai dezvăluit că fata suferă de un handicap psihic grav, iar acest lucru este confirmat și de vecini. Ultima oară când sătenii au văzut-o pe tânără a fost acum 10 ani, în perioada în care devenise majoră și a trebuit dusă în fața comisiei de evaluare pentru adulții cu handicap din Sfântu Gheorghe.
„Știam că au o fetiță bolnavă, dar nu o vedeam deloc. Nu știam ce se întâmplă cu ea. Era atâtica, ultima oară când am văzut-o. Altceva nu știu, era liniște la ei, nu se auzea nimic, nici scandal, certuri, nimic”, povestește vecinul care locuiește gard în gard cu familia. 
Un alt consătean susține că îi știe pe membrii familiei de mai mulți ani și că mulți oameni, inclusiv el, știau de starea în care trăiește fata. Cu toate acestea, nu au făcut absolut nimic.
„Am umblat des prin casă la ei. O vedeam mereu pe fată legată cu lanțuri de dulap. De ani de zile o țineau așa. Ea, săraca, nu era așa bolnavă. După ce au ținut-o atâta în întuneric, s-a îmbolnăvit de tot. Toți știau, primarul, asistenta socială, doctorița, toți știau de treaba asta și nu au făcut nimic. S-o ții în întuneric și să iei și bani,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.