Doi copii din Bistrița s-au accidentat după ce s-au jucat într-un leagăn pentru persoane cu dizabilități

2 min read
Doi copii din Bistrița s-au accidentat după ce s-au jucat într-un leagăn pentru persoane cu dizabilități

„La UPU Pediatrie au ajuns ieri după-amiază (17 aprilie), doi minori afirmativ accidentaţi la leagănul destinat persoanelor cu dizabilităţi din Parcul Municipal Bistriţa. Este vorba despre o fetiţă de 6 ani, diagnosticată cu traumatism prin strivire al gleznei drepte şi fractură la ambele oase ale gambei drepte, şi despre un băiat de 8 ani, care a fost diagnosticat cu traumatism prin strivire al gleznei stângi şi fractură la tibia stângă. După analize, consultaţii de specialitate şi imobilizare în aparat gipsat a zonelor afectate de fracturi, ambii copii au fost externaţi cu recomandări şi tratament medical”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), Camelia Strungari.
Reprezentanta SCJU Bistriţa a mai precizat că, în ultimele luni, s-au înregistrat și alte cazuri de copii accidentați la leagănul respectiv, însă nu la fel de grave precum cele din a doua zi de Paşte. Anul trecut, în luna octombrie, un copil și-a prins piciorul în același leagăn. Până la sosirea echipajului de pompieri, piciorul copilului a fost eliberat de cei prezenți în parc și acesta a fost preluat de către o ambulanță.
Leagănul a fost scos din uz
Între timp, reprezentanții Primăriei Bistrița și-au exprimat regretul față de incidentele petrecute și au anunțat că leagănul respectiv a fost scos din uz.
„Balansoarul dedicat persoanelor cu dizabilități aflate în scaun cu rotile, amplasat în Parcul „Regele Mihai I al României” din luna octombrie a anului trecut, a fost montat ca urmare a implementării unui proiect de bugetare participativă, aferent primei ediții derulate de municipalitate în anul 2021.
Precizăm încă o dată că balansoarul este destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități locomotorii, lucru marcat prin mesaje de avertizare amplasate încă de la inaugurare. De altfel, în toată această perioadă, persoanele cărora le-a fost destinat balansoarul s-au bucurat de el,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.