„Lături pentru porci, nu masă caldă pentru copii!” – Ce primesc elevii de la o școală din Sălaj la masa de prânz

2 min read
„Lături pentru porci, nu masă caldă pentru copii!” – Ce primesc elevii de la o școală din Sălaj la masa de prânz

Părinții elevilor de la liceul Tehnologic „Ioachim Pop” din comuna Ileanda, județul Sălaj, acuză firma de catering care livrează mâncarea la instituția respectivă că servește elevilor o mâncare necomestibilă, cu aspect dezgustător. Pe lângă aspectul mâncării, nici normele sanitare și de igienă nu sunt respectate. Elevii au găsit gândaci în mâncare.
În luna februarie, unul dintre elevi a pozat o porție de macaroane cu brânză în mijlocul căreia se afla un gândac mare și negru. Firma de catering se apără, spunând că persoana care a făcut poza a pus insecta acolo, intenționat, pentru a denigra compania. Părinții cred că firma s-a denigrat singură, prin mâncarea deplorabilă pe care a servit-o copiilor.

„Așa ceva nu poți să mănânci. Eu le fac cadou porția fetiței mele să o mănânce dânșii. Așa ceva nu-i dau copilului meu nici moartă. Sunt lături pentru porci 100%, nu mese calde pentru copii”, declară unul dintre părinți. 
Nu este prima dată când firma de catering atrage revolta părinților. În comuna vecină, Gâlgău, primarul localității a reziliat contractul cu SC DENIS DEA SRL după numai 10 zile. Motivul? Conducerea școlilor beneficiare din județ și părinții elevilor s-au plâns de calitatea proastă a alimentelor, susține aceeași sursă citată.
Pe lângă firma de catering, mai este acuzat și liceul cu pricina, deoarece, spun părinții, conducerea încearcă să mușamalizeze întâmplările, neluând măsurile necesare.
„Problema vine din partea direcțiunii, pentru că, la acest liceu, atât profesorii, cât și doamna directoare susțin că mâncarea este bună, iar copiii o mănâncă. Iar noi avem o cu totul altă părere, pozele sunt mai mult decât grăitoare. Priviți-le și spuneți-mi dacă dumneavoastră ați mânca așa ceva”, a mai spus un alt părinte.
Directoarea liceului, Gabriela Mihiș, a menționat că nici un elev nu a făcut toxiinfecție alimentară de la alimentele mâncate,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.