Ce a decis justiția în cazul preotului din Medgidia care a scăpat un copil în cristelniță

2 min read
Ce a decis justiția în cazul preotului din Medgidia care a scăpat un copil în cristelniță

Preotul Liviu Muşat fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe după ce a fost prins la volanul mașinii sale cu o alcoolemie ridicată. Preotul din Medgidia a intrat în atenția autorităților când, aflat tot sub influența băuturilor alcoolice, a scăpat în cristelniță un bebeluș în timpul botezului. În acel caz, pentru că procurorii au considerat că viaţa copilului nu a fost pusă în pericol, preotul a scăpat fără punere sub acuzare. 

Însă, la ultima abatere, slujitorul Domnului a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. Instanța a constatat că ”elementul material rezultă din probele administrate pe parcursul procesului penal. Infracțiunea incriminată fiind de pericol, urmarea imediată a faptei săvârșite de către inculpat constă în punerea în pericol a siguranței traficului rutier”. Sentința Judecătoriei Medgidia de pe 26 iulie nu este definitivă, relatează cotidianul Replica.
Arhiepiscopia Tomisului a decis să ia măsuri împotriva preotului, considerând că a încălcat regulile canonice şi l-a suspendat din funcţie. În cazul în care decizia autorităților va deveni definitivă, atunci măsurile luate, spune Arhiepiscopia, vor fi mult mai drastice. Potrivit presei locale, preotul Liviu Mușat ar fi alcoolic și ar consuma cantități foarte mari de alcool în fiecare zi, motiv pentru care enoriașii și personalul bisericii au o părere foarte proastă despre el.
Citește și:

Un preot a botezat greșit copiii timp de 20 de ani. Toate slujbele trebuie refăcute
”Afară cu el din biserică!” De ce un copil a fost izgonit de preotul unui lăcaș sfânt
VIDEO: Un preot pălmuiește un copil la un botez, pentru că nu se oprește din plâns

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.