Fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal pe care primarul refuza să i-l semneze: ”Mulțumesc, Agrointeligența!”

3 min read
Fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal pe care primarul refuza să i-l semneze: ”Mulțumesc, Agrointeligența!”

Angelica Lefter
– 2 august 2022 23:11

Un caz care ar fi putut reprezenta un abuz al autorităților față de fermieri, rezolvat prin implicarea Agrointeligența – AGROINTEL.RO! Este vorba despre refuzul primarului din comuna Sohatu, județul Călărași, de a-i elibera la timp certificatul fiscal pentru un teren care reprezenta obiectul unei tranzacții, fermierului Valentin Popa, prim-vicepreședintele Asociației Forța Fermierilor.
Jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au publicat un material, în urma sesizării de luni – 1 august 2022, a fermierului Valentin Popa, în care ne înștiința că edilul comunei Sohatu refuză să-i semneze un certificat fiscal. Primarul Cătălin Iordache i-a spus fermierului că va semna certificatul în 30 de zile, perioadă care ar fi dus la anularea altor avize cerute în cazul tranzacției de vânzare-cumpărare a terenului care trebuia să aibă loc la notariat, tot luni – 1 august. Mai mult, agricultorul și fiul său au fost dați afară din biroul edilului.Primarul nu a fost de găsit la telefon pentru a-și explica gestul, însă jurnaliștii Agrointeligența – AGROINTEL.RO au primit promisiunea unei funcționare că fermierul va avea certificatul în maxim 3 zile, așa cum prevede legea, lucru care s-a și întâmplat.La o zi de la publicarea materialului de către publicația noastră, fermierul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal de care avea atâta nevoie pentru a încheia tranzacția în timp util.Agricultorul Valentin Popa și-a primit certificatul fiscal solicitatDeși tranzacția de luni a fost anulată, agricultorul călărășean, Valentin Popa, a fost primit astăzi – 2 august la sediul Primăriei Sohatu pentru a-și ridica certificatul fiscal solicitat. Acesta a mulțumit implicării și profesionalismului de care au dat dovadă jurnaliștii și i-a îndemnat pe fermierii din întreaga țară să nu se mai lase intimidați de autorități atunci când știu că au dreptate.”Dimineață am mers la Primărie pentru a face o altă cerere de certificat fiscal pentru că mi-au ieșit niște avize pentru alte terenuri. Doamna casieră m-a chemat la taxe și impozite și mi-a spus că domnul primar a semnat astăzi certificatul fiscal. Tot astăzi m-am întors la Primărie să înregistrez contractul de vânzare-cumpărare și domnul primar nu a venit la primărie, a venit dimineață și a semnat certificatul fiscal și se pare că a plecat. Probabil, și-a închipuit inițial că eu am să tac și o să accept ceea ce mi-a spus, că îmi va da certificatul fiscal la 30 de zile. Având în vedere că domnul notar mi-a scos extrasele de carte funciară, care sunt valabile, dacă nu mă înșel 7 sau 10 zile, și expirau, cum poți să le dai fermierilor certificatul fiscal la 30 de zile? Eu nu spun să îl dea la urgență, dar ar fi binevenită o lege prin care la urgență să se plătească mai mult, în loc de 2 lei, 5-10 lei, dar să fie eliberat la urgență fiscală. Eu am filmarea de ieri în care am fost dat afară din birou, dar dânsul mi-a adus și niște jigniri ieri când am intrat în birou să-l întreb de ce nu îmi semnează certificatul fiscal pentru acel teren,

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.