„Ce are copilul? – Autism. – Ieșiți afară din magazin!!!”. Povestea umilitoare a unei mame din Satu Mare

2 min read
„Ce are copilul? – Autism. – Ieșiți afară din magazin!!!”. Povestea umilitoare a unei mame din Satu Mare

Povestea umilitoare a unei mame din Satu Mare
Postarea apărută pe pagina de Facebook a Asociației Castelul Erhard a stârnit reacții puternice în rândul părinților ai căror copii, la rândul lor, suferă de autism – o tulburare a creierului care afectează abilitatea de a comunica și de a relaționa cu cei din jur.

Femeia din Satu Mare povestește cum în momentul în care a intrat într-un magazin și băiatul ei a început să țipe, vânzătoarea le-a cerut să plece după ce a aflat că cel mic suferă de autism. Mama băiatului spune că a rămas șocată și pentru a nu crea un scandal, a preferat să iasă din magazin fără să scoată un sunet. Aceasta spune, în postarea de pe Facebook, că nu îi vine să creadă că în 2021 oamenii încă mai pot fi discriminați și umiliți doar pentru că au un handicap.
„Ai un copil cu autism? N-AVETI VOIE SA INTRAȚI!!! VĂ ROG IEȘIȚI!!! Da da..exact cum ai citit. S-a întâmplat astăzi 06.04.2021.. între orele 14.45-15.00 la aleea de second hand-uri (nu îmi amintesc cum se numește strada) care începe de la Piața Mare și merge spre parcul central…
Da, am un copil cu autism, da, este puțin neliniștit, da, nu făcea gălăgie cine stie cât de mare ca să merităm să fim tratați chiar in halul ăsta. Deci am intrat la magazinul din chestie, copilul da țipa doar foarte puțin. Poate cuiva fără un pic de răbdare era enervant. Da, sincer nu am vrut să petrecem toată ziua acolo.Cum am intrat doamna brunetă imediat mă întreabă:
– Dar care-i problema cu copilul?- Are autism, răspund eu…- Atunci n-aveti voie să intrați, VA ROG IEȘIȚI!!! – și arată spre ușă…- POFTIM??? Întrebam. Chiar nu mi se părea real ceea ce am AUZIT…- N-AVETI VOIE SĂ INTRAȚI,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.