Ce trebuie să știi despre durerile abdominale în timpul sarcinii

2 min read
Ce trebuie să știi despre durerile abdominale în timpul sarcinii

Durerile de burtă 
Inclusiv ușorul disconfort din regiunea abdomenului – pot avea cauze multiple: digestivă, urinară, ligamentară, musculară. De asemenea, simptomele sunt la fel de diverse precum cauzele: durere propriu-zisă, balonare, senzație de greutate, crampe, diaree, vărsături, constipație, arsuri gastrice etc. Fără a intra în panică, cere întotdeauna recomandarea medicului care se ocupă de monitorizarea sarcinii tale, dacă ai dubii în stabilirea cauzelor. Detalii aici!
Durerile digestive
În general, acestea apar pentru că uterul crește în dimensiuni. Organele – stomacul, intestinele – sunt treptat din ce în ce mai înghesuite, fapt care încetinește digestia. În plus, nivelul ridicat de progesteron din organismul femeii însărcinate face ca funcționarea sistemului digestiv să fie mai lentă. Din această cauză apar diverse manifestări, precum balonare, constipație, reflux gastric, arsuri stomacale.

Durerile urinare
Infecțiile urinare sunt mai frecvente în timpul sarcinii și, din păcate, mai dificil de detectat, Aceste infecții provoacă durere în timpul urinării, dar și în vezică și în zona rinichilor.
Durerile de ligamente
Acestea se manifestă printr-o senzație de presiune în abdomenul inferior, în zona pelvisului și cea inghinală. Durerile sunt produse de relaxarea și îngroșarea ligamentelor pe fond hormonal, fenomen care are loc pentru a permite copilului să se dezvolte, dar și pentru a facilita nașterea.
Durerile musculare
În timpul sarcinii, mușchii uterului se pot contracta. Poate fi vorba despre contracții false (Braxton-Hicks), care sunt neregulate și în general nedureroase. Înainte de săptămâna 37, dacă aceste contracții sunt însoțite de dureri de spate și devin regulate, pot fi semnul unui travaliu prematur, deci este important să îți suni medicul.
Cum gestionezi durerile de burtă
Pentru fiecare dintre aceste tipuri de durere abdominală, există soluții și remedii.

Manifestări digestive – În acest caz, acționează din timp, prin adoptarea unei diete care să te ajute să eviți probleme ca balonarea,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.