Valeriu Nicolae, fost membru PLUS: Membrii Guvernului Cioloș au încasat zeci de mii de euro din CA-uri. Care este legitimitatea USR-PLUS de a reforma statul și de a salva România?

2 min read
Valeriu Nicolae, fost membru PLUS: Membrii Guvernului Cioloș au încasat zeci de mii de euro din CA-uri. Care este legitimitatea USR-PLUS de a reforma statul și de a salva România?

Activistul Valeriu Nicolae, fost membru PLUS, pune sub semnul întrebării legitimitatea unor lideri USR PLUS, foști membri în Guvernul Cioloș-precum Vlad Voiculescu, Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache- de a reforma statul, după ce aceștia au încasat zeci de mii de euro din consilii de administrație.
Discuția nu este dacă ei sunt sau nu oameni buni, explică Valeriu Nicolae într-o postare pe Facebook, ci este vorba despre legitimitatea lor de a salva România.
Despre ce este vorba?
Valeriu Nicolae susține că a făcut câteva verificări și a descoperit că mulți dintre foștii săi colegi din Guvernul Cioloș au fost membri în consilii de administrație la stat, poziții în care au primit zecii de mii de euro.
„Uimit de tăcerea USRPLUS pe tema consiliilor de administrație am făcut câteva verificări. Mi s-a făcut rău. Fizic rău.
Conform declarațiilor de avere, omul care m-a angajat pe mine a primit 331.644 RON de la stat în anul de tehnocrat sau aproape 74.000 EUR. Jumătate dintre ei de la EximBank. Dragoș Tudorache este acum directorul executiv al PLUS. Un om care făcea, cu mulți ani înainte de a veni în guvernul tehnocrat, peste 100.000 de EUR anual în slujbe internaționale foarte bine plătite.
Dragoș Pîslaru, șeful meu la Ministerul Muncii, primise și el 14.417 RON în perioada când am fost ambii consilierii lui Dacian, adică aproape încă un salariu în plus pe lună.
Alin Mituță, cel care a devenit șeful cancelariei în locul lui Dragoș Tudorache, a primit și el 47.760 RON în plus de la Hidroelectrica și Complexul Energetic Muntenia S.A.
Vlad Voiculescu a fost și el într-un CA unde, în câteva luni, a primit 19.706 RON de la același fond despre care am scris cu indignare că era plin de lideri PNL – respectiv domnul Burduja.

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.