CNCD ar trebui desființat, poliția gândirii nu își are locul într-o democrație – CURIERUL ROMÂNESC

1 min read
CNCD ar trebui desființat, poliția gândirii nu își are locul într-o democrație – CURIERUL ROMÂNESC

Cladiu Târziu, copreședintele AUR, susține că este imperios necesar ca instituțiile statului să fie depolitizate. În plus, senatorul consideră că, printre aceste instituții se numără și Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNDC), care ar trebui desființată.

„O astfel de instituție nu ar trebui să existe. Pentru abuzuri sau calomnii există Codul penal. Această instituție practică o poliție a gândirii ceea ce este de neacceptat într-o societate democratică”, a declarat Târziu.

De asemenea, senatorul AUR s-a referit și la alte instituții, cum ar fi cele de comunicare în masă, precum TVR, Radio, Agerpres, precum și multe dintre instituțiile de cercetare create pentru clientela politică.

„În TVR fiind un management stabilit politic, fiecare șef numit face ce îl duce capul și răspunde la comenzile politice. TVR a fost folosit ca măciucă politică încă din anii 90. Acum TVR nici nu prea mai contează în spațiul audiovizual. Are ratinguri foarte mici, nu mai are producții proprii, nu mai are divertisment de calitate. De ani de zile toate conducerile au produs management defectuos. Iar președinții TVR puși de partidele politice, și în trecut și în prezent, au arătat ori dezinteres, ori preocupări personale”, a comentat liderul AUR.

 » sursa: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.