Ce veste grozavă! Atletele mame care alăptează pot să își aducă bebelușii cu ele la Olimpiadă

Vestea că își vor putea aduce copiii la Jocurile Olimpice le-a bucurat pe sportivele care au devenit mame, în ultimul an. Acestea vor putea participa la competiții fără grija că micuții lor ar putea suferi din cauză că nu pot fi alăptați la sân.

„După o analiză atentă a situației unice cu care se confruntă sportivele cu copii care alăptează, suntem încântați să confirmăm că, atunci când este necesar, copiii care sunt alăptați își vor putea însoți mamele atlete în Japonia”, au explicat organizatorii.
Este interzis, în schimb, ca familiile sportivelor să participe la Jocuri din cauza protocoalelor de siguranță COVID-19.
Citește și: 17 statistici despre alăptare care te vor uimi
„Având în vedere că Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 vor avea loc în timpul unei pandemii, trebuie să refuzăm, din păcate, accesul membrilor familiei sportivilor sau altor însoțitori la Jocuri”, au spus organizatorii.
Jucătoarea canadiană de baschet, Kim Gaucher, care a născut în martie, și jucătoarea americană de fotbal Alex Morgan, care are o fetiță de un an, au declarat că sperau să-și aducă copiii la Jocurile din acest an, dar că nu se așteptau ca organizatorii să fie de acord.
„Este important să le permitem mamelor opțiunea de a avea copiii lângă ele atunci când concurează. Mai ales dacă acei copii au 1-2 ani și încă sunt alăptați la sân”, a declarat Morgan în aprilie.

Atleta Allyson Felix a declarat reporterilor că nu știa dacă va putea să o aducă pe fiica ei de 2 ani, Camryn, la Tokyo după ce restricțiile au fost puse inițial în vigoare, dar a mai spus că prioritatea pentru copiii care participă ar trebui să fie sugarii.
„Am evitat de ceva vreme să mă gândesc la faptul că Zoe nu va veni cu mine la Tokyo,

 » sursa: www.qbebe.ro