Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de film pentru publicul tânăr KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

2 min read
Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului de film pentru publicul tânăr KINOdiseea și-a desemnat câștigătorii

Gala de închidere a festivalului a avut loc pe 18 septembrie, la Cinema Gloria, după cinci zile pline, dedicate celor mai bune filme pentru copii și adolescenți. Marii câștigători ai acestei ediții au fost desemnați de juriul format din actorii Sabrina Iașchievici, Ionuț Vișan și Radu Moldovan (scurtmetraj) și actorii Ion Bechet, Ada Condeescu și Sabrina Iașchievici (lungmetraj).

Filmul câștigător al competiției de lungmetraj este PRINȚESA DRAGON / DRAGON PRINCESSE (R: Jean-Jacques Denis & Anthony Roux, animație, 2021, 1h 10m., Franța).

Sinopsis: Bristle este o fetiță crescută de dragoni. Dar, când tatăl ei trebuie să îi dea lui Sorgerog al doilea cel mai valoros lucru pentru el, el o oferă pe Bristle. Acest lucru o împinge la disperare și o obligă să fugă din peștera familiei. Bristle pornește apoi într-o călătorie de descoperire în lumea oamenilor. Printre aceștia, ea învață ce înseamnă prietenia, solidaritatea și lăcomia care pare să le mănânce inimile.
Premii: Cel mai bun film – Anima – Brussels Animation Film Festival 2022, nominalizat la Cel mai bun film – Children KinoFest 2022, nominalizat la Cel mai bun film de animație – Lumiere Awards, Franța 2022.
Scurtmetrajele câștigătoare pentru fiecare categorie de vârstă sunt:

3 – 6 ani – URSA – The song of the Northern Lights (regia Natalia Malykhina, Norvegia, 2021)
6 – 9 ani – MY NAME IS FEAR (regia Eliza Płocieniak-Alvarez, Germania, 2021)
9 – 12 ani – THE MOST BORING GRANNY IN THE WHOLE WORLD (regia Damaris Zielke, Germania, 2021)
12 – 15 ani – WHEELS ON THE BUS (regia Surya Shahi, Nepal, 2021)
15 – 18 ani – THE SAUSAGE RUN (regia Thomas Stellmach, Germania, 2022)

Mai multe detalii despre filmele care vor putea fi văzute la Tulcea și programul festivalului vor fi curând disponibile pe site-ul http://www.kinodiseea.ro/ și pe www.facebook.com/kinodiseea.

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.