Silviu-Titus Păunescu (AUR): Jaful banului public a atins cote inimaginabile în România

2 min read

Deputatul AUR Silviu-Titus Păunescu a arătat, în cea mai recentă declarație politică a sa, că jaful din banii publicii a atins cote inimaginabile în România. La ora actuală, nicio instituție a statului român nu îi protejează de români de băieții „deștepți din energie”.

Jaful banului public a atins, în România, cote inimaginabile, existând, deja, o complicitate tacită între toate instituțiile care ar trebui să ne protejeze pe noi, cetățenii, împotriva acestor „băieți deștepți”.

Decizia Autorității de Reglementare în Energie, ANRE, de a desemneze producătorul național de gaze, Romgaz, drept Furnizor de Ultimă Instanță (FUI) de gaze, calitate care va obliga compania să preia în portofoliu clienții finali care rămân fără furnizor, este încă un tun financiar dat pe spinarea românilor!

Cum este posibil ca decizia Comitetului de Reglementare al ANRE să fie dată fără o analiză temeinică a faptului că Romgaz nu deține infrastructura necesară gestionării unui număr mare de clienți finali, care ar putea fi preluați în regim de furnizare de ultimă instanță, adică un sistem informatic, personal specializat, contracte încheiate cu cei 37 de operatori de distribuție, software-uri pentru determinarea profiluri de consum?

Cine va avea de câștigat după ce Romgaz a fost obligată să vândă producția de gaze la un preț reglementat de 150 lei/MWh către furnizori și CET-uri, iar acum trebuie să-și răscumpere gazele la un preț de 1.243,19 lei/MWh pentru consumatorii care au rămas fără furnizori?

Desigur, aceiași ”băieți deștepți” care, de data asta, au băgat această decizie direct sub nasul membrilor Comitetului de reglementare al ANRE!

Cine are de pierdut? Noi, cu toții!

Cine o să vândă, rapid și pe bani mulți, niște software-uri de gestiune a clienților către Romgaz?

Cine o să vândă sau o să închirieze niște clădiri, rapid și pe bani mulți, pentru Call Centerurile pe care trebuie să le realizeze Romgaz?

Acest jaf instituțional generalizat trebuie oprit!

Iar noi, cei de la AUR, vom face asta, pentru că România este a românilor, ci nu a „băieților deștepți!”

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.