Dan Tanasă: UDMR este o organizație care promovează terorismul

5 min read

Dan Tanasă, deputat AUR de Mureș, a susținut, în cea mai recentă declarație politică a sa, faptul că Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) este o organizație care promovează terorismul și a prezentat numeroase argumente în acest sens.

Uniunea Democrată Maghiară din România a produs în ultimii ani o serie întreagă de exemple care probează dincolo de orice urmă de îndoială faptul că UDMR este o organizație profund antiromânească, antieuropeană, xenofobă, iredentistă și care promovează terorismul împotriva românilor.

Voi prezenta celor care au urechi să audă și minte să priceapă câteva exemple. În orice țară cu apă caldă la robinet aceste câteva exemple ar fi fost suficiente pentru ca UDMR să fie marginalizată și tratată ca o organizație care atentează la siguranța națională. În România, UDMR este slugărită și invitată în Guvern unde i se dau pe mână sute de milioane de euro din dezvoltarea României.

În 2006, actualul primarul al orașului Sfântu Gheorghe, la vremea respectivă deputat în Parlamentul României, făcea următoarea declarație într-un ziar local de limbă maghiară: „Am speranța că președintelui Băsescu nu-i va plăcea daca romanii din secuime vor ajunge sa împărtășească soarta sârbilor din Kosovo (n.m. – masacrați de albanezi!)”. Doi ani mai târziu, același personaj, întrebat de un ziarist de la Radio Cluj ce anume a vrut să spună cu aceste cuvinte, Antal Arpad a declarat pe banda audio ca daca maghiarimea din Transilvania nu va obține autonomia teritoriala pe criterii etnice atunci lucrurile vor scăpa de sub control. „Răbdarea maghiarilor s-ar putea termina la un moment dat, vin generațiile tinere care sunt mult mai active, mai nerăbdătoare, n-au fost socializați in timpul comunismului, nu trăiesc cu frica cu care au trăit părinții noștri în perioada comunismului și lucrurile pot scăpa de sub control”, a declarat Antal Arpad în emisiunea Ideea Europeana de la Radio Cluj. O amenințare cu caracter terorist mai directă din partea unui lider al UDMR nu se putea. Și totuși s-a putut mai mult!

În decembrie 2014 procurorii DIICOT — Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale „in rem” sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare prev. de art. 206 Cp săvârșită în condițiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea și combaterea terorismului după ce primarul UDMR din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, a declarat de la tribuna Consiliului Reprezentanților Unionali (CRU) al Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR) de la Târgu Mureș că dacă premierul Victor Ponta nu îl va „instrui” pe prefectul de Covasna „să lase în pace maghiarii”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureș. Așadar, un lider UDMR invoca în spațiul public atrocitățile din martie 1990 de la Târgu Mureș când românul Mihăilă Cofariu a fost bătut cu bestialitate de mai mulți maghiari pentru a intimida chiar statul român pentru simplul fapt că prefectul de Covasna de la acea dată a îndrăznit să aplice legea! Din nou, același lider UDMR sugerează acțiuni violente cu caracter terorist împotriva românilor dacă UDMR nu este lăsat să facă ce vrea în Transilvania. Din nou, UDMR nu se dă în lături de la declarații cu evident caracter terorist cu scopul de răspândi teroare în rândurile populației românești din zonă. După ce am acționat în judecată DIICOT pentru a afla stadiul anchetei în acest dosar, am aflat cu stupoare că dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat din motive procedurale, nu pentru că fapta nu ar exista.

În 2019, același Antal Arpad, primar în Sfântu Gheorghe, a declarat cu ocazia realegerii în funcția de președinte al UDMR Sfântu Gheorghe că „statul român duce un război hibrid împotriva minorității maghiare”. La auzul unei astfel de declarații, venită din partea un „secui” născut în județul Brașov, nu în Covasna sau Harghita, cu bunic român, nu poți să nu te întrebi: când a dus statul român un război împotriva minorității maghiare? Când a finanțat UDMR cu zeci de milioane de lei în fiecare an? Când a uns zeci de miniștri, secretari de stat și directori în aparatul central al statului? Când l-a uns pe xenofobul Kelemen Hunor viceprim-ministru? Sau când a uns UDMR-iști cu cetățenie ungară în comisiile de control ale SRI și SIE?

Opinia publică a trecut foarte ușor peste faptul că doi cetățeni români de etnie maghiară au fost condamnați definitiv la 5 ani închisoare pentru tentativă de atentat terorist împotriva românilor. Cei doi extremiști maghiari, crescuți în spiritul ideologiei promovată de UDMR, plănuiau să omoare români într-un atentat. Au fost identificați la timp, condamnați și mai apoi eliberați după 3 ani de pușcărie. Niciodată, dar absolut niciodată un lider UDMR nu a condamnat gestul celor doi rătăciți. Mai mult, promovând aceeași retorică de ură la adresa românilor și încurajând gestul celor doi, cei doi condamnați pentru terorism au fost în permanență portretizați de UDMR ca fiind niște biete victime. Construcția imaginii de victime a celor doi nu a fost făcută de vreo organizație extremistă maghiară! Nu! Chiar UDMR, o organizație care se pretinde tolerantă, europeană și promotoare a drepturilor omului i-a lăudat, încurajat, promovat și sprijinit pe cei doi condamnați pentru terorism. Și ca să nu existe niciun dubiu că UDMR este o organizație promotoare a terorismului, în mai anul acesta doi parlamentari ai UDMR, senatorul Fejer Laszlo-Odon și deputatul Kulcsar-Terza Jozsef, au participat la un eveniment public în care cei doi condamnați pentru terorism au fost premiați de o asociație din Ungaria chiar în incinta unei instituții publice a statului român. Gestul incalificabil a fost tolerat de înteaga clasă politică de la București, de la Ciolacu la Cîțu, de la Tudose la Gorghiu, de la Iohannis la Băsescu și Victor Ponta toți, într-un cor al slugărniciei au tolerat acest gest inacceptabil.

Dovezile sunt așadar pe cât de șocante pe atât de evidente: UDMR este o organizație care promovează terorismul și care reprezintă o vulnerabilitate la adresa securității naționale a României. România este patria tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, care respectă Constituția României. Comunitatea maghiară din România merită respectul și aprecierea noastră. Cei care sprijină terorismul merită însă tot disprețul nostru!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.