Cel mai periculos dăunător al Agriculturi: Oros ține târgurile de animale închise

2 min read
Cel mai periculos dăunător al Agriculturi: Oros ține târgurile de animale închise

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat, vineri, în Zlatna, că târgurile de animale pot funcţiona acolo unde situaţia epidemiologică o permite, dar nu a putut da exemple de judeţe în care acestea să fi fost redeschise.

Ministrul a afirmat că decizia de închidere a tuturor târgurilor de animale a fost luată de Comitetul naţional de combatere a bolilor în anul 2017, atunci când a apărut pesta porcină africană.

“Între timp a apărut şi această pandemie, de COVID – 19, care a restricţionat multă vreme circulaţia şi aglomerarea. (…) Deci, decizia nu a fost niciodată luată la nivelul Ministerului Agriculturii. Decizia este luată de Comitetul local pentru combaterea bolilor. Şi în funcţie de situaţia epidemiologică, fie cea referitoare la evoluţia pestei porcine africane, fie cea referitoare la pandemia COVID – 19, în unele zone nu pot funcţiona târgurile, în alte zone pot funcţiona în anumite condiţii, dar asta stabileşte Comitetul local de combatere a bolilor, care este gestionat şi condus de către prefect”, a declarat Adrian Oros.

Întrebat de un jurnalist dacă poate da exemple de judeţe unde târgurile sunt deschise la acest moment, ministrul a răspuns negativ.

“Nu ştiu să vă dau exemple”, a spus ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

El a repetat că acolo unde situaţia epidemiologică, atât cea legată de evoluţia COVID – 19, cât şi cea legată de evoluţia pestei porcină, o permite, târgurile vor fi sau nu vor fi deschise.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost prezent vineri la inaugurarea unei hale agroalimentare, denumită “mall moţesc”, o investiţie realizată cu fonduri europene şi bani de la bugetul local. Hala se află într-o clădire în care a funcţionat o centrală termică şi care a fost dezafectată în ultimele decenii.

La momentul festiv al tăierii panglicii tricolore, senatorul Călin Matieş i-a spus ministrului să folosească o panglică neagră pentru agricultura românească, reproşându-i că nu ar fi “ţinut cont de ţăranul român anul acesta”.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.