Cerșetoarele din București cu bebeluși „din cârpe” au fost amendate. Cer bani pentru lapte praf

2 min read
Cerșetoarele din București cu bebeluși „din cârpe” au fost amendate. Cer bani pentru lapte praf

Poliția locală Sector 6 București avertizează locuitorii capitalei să nu se lase păcăliți de cerșetoarele care pretind că au nevoie de lapte praf pentru copii, întrucât acestea colindă străzile purtând păpuși din cârpe, cerșind „un bănuț pentru lapte praf”. 
Iată o parte din postarea oficială de pe Facebook a Poliției locale Sector 6:
„În spatele unei situații ce pare a fi grea se ascunde de fapt o escrocherie. 
Poliţia Locală Sector 6 a descoperit faptul că în brațele cerșetoarelor nu sunt bebeluși, ci păpuși din cârpe băgate în salopete de copil. Ca să pară real, le pun fular și mănuși, dar, de fapt, tot ghemotocul este plin de pleduri.

În fiecare zi le găsesc oamenii legii la semafoare. Ieri, au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6. 
Săptămâna trecută, alta. Astăzi, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești. 
Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei. 
Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6”.
Asta nu este tot, se pare că autoritățile suspectează că există o întreagă rețea de „cerșetoare cu păpuși” deoarece în trecut au mai fost prinse femei în aceeași situație. Multe dintre aceste cerșetoare au același nume de familie, fapt care implică că este posibil să fie rude.
În anul 2022, au fost sancționate 291 de astfel de femei cu amenzi în valoare totală de 45.450 de lei; și asta doar în Sectorul 6 al capitalei. 
Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 500 de lei (sursa Știri Diaspora). 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.