Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor

2 min read
Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor

Procurorii l-au trimis în instanță pe Ionuț Spătaru, un proprietar de fermă cu 300 de bovine, aflată în grajdurile fostului CAP din satul Hopârta, nordul judeţului Alba. Poreclit de presă  „proprietarul de sclavi” din Hopârta, acesta a fost condamnat de Tribunalul Alba la o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni de închisoare și la plata unor daune morale de câte 10.000 de euro pentru fiecare copil. 
Ce s-a întâmplat în ”ferma groazei”
În 2016 și 2017 fermierul a „recrutat” cinci copii: un băieţel de 11 ani, doi de 12 ani, un altul de 13 şi pe unul, cel mai mare, de 14 ani. Aceștia au fost aleși din familii sărace, iar Spătaru le-a promis părinților câte 700 de lei pe lună pentru munca prestată de către copii, cărora le va oferi cazare și mâncare. Părinții au fost de acord, iar copii au plecat în speranța că le va fi mai bine decât acasă. Însă nici pe departe. Cazarea lor era o cămăruţă dărăpănată din grajd, cu pământ pe jos, nu aveau toaletă, își făceau nevoile pe lângă casă, se spălau afară într-un lighean sau cu furtunul. Mâncare primeau rar și întotdeauna mese reci, precum slănină, pateuri, parizer pe care nu le puteau pune la păstrare, pentru că nu aveau frigider. Munca lor începea la ora 8 dimineața și se finaliza târziu în noapte, după ce hrăneau și curățau grajdurile celor 300 de bovine din fermă. 
”A venit după mine cu jeep-ul, a vrut să dea peste mine. Am aruncat cizmele ca să pot fugi mai bine, dar m-a ajuns. M-a lovit cu maşina peste şoldul drept şi am căzut. A sărit din maşină, era cu doi băieţi care m-au ţinut, iar el m-a lovit cu pumnii. Am fost numai sânge….”, povestește unul dintre copii, în vârstă de 13 ani. 

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.