Cîțu: Peste un milion de români s-au întors în țară în 2020. Cifrele îl contrazic

1 min read
Cîțu: Peste un milion de români s-au întors în țară în 2020. Cifrele îl contrazic

Florin Cîțu a anunțat că peste 1,3 milioane de români au revenit în țară în 2020 datorită ofertei de locuri de muncă și s-au angajat în IT. „Vom continua în aceeași direcție anul acesta”, a subliniat premierul, referindu-se la un studiu prezentat și de Financial Times. Numai că cifrele îl contrazic. Potrivit datelor provenind de la Ministerul Muncii, acești salariați sunt de negăsit în statistici. Numărul salariaților activi la 31 decembrie 2020 era 5.567.428, față de 5.522.541 în 2019.

„Studiul spune că s-au întors voluntar pentru că au găsit în România loc de muncă și studiul este prezentat și de Financial Times. Este clar că au găsit oportunități în România cei care s-au întors, în special în domeniul IT. Vom face ceea ce am făcut și până acum. Anul trecut provocarea a fost să păstrăm locurile de muncă, iar românii care au fost în șomaj tehnic să se poată întoarce la locurile de muncă. Toți s-au întors pentru că rata șomajului în România scade, asta întreabă că au putut să se întoarcă la locul de muncă acei oameni și în continuare s-au creat locuri de muncă suplimentare”, a declarat Florin Cîțu.

Conform acestuia, Guvernul va continua „în aceeași direcție anul acesta, mai ales că estimăm o creștere economică în acest an”.

 » sursa: www.60m.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.