Jurnalistul Răzvan Bucuroiu scrie că „este intolerabil ca de Paști bisericile să fie iarăși închise. Deja aduce a șmecherie, și acum e gata. Hristos va învia, la termen! S-a înțeles?

2 min read
Jurnalistul Răzvan Bucuroiu scrie că „este intolerabil ca de Paști bisericile să fie iarăși închise. Deja aduce a șmecherie, și acum e gata. Hristos va învia, la termen! S-a înțeles?

Cunoscutul jurnalist Răzvan Bucuroiu scrie că nu va mai accepta și anul acesta ca Învierea Domnului să fie restricționată, așa cum s-a întâmplat în 2020.
El notează că cetățenii creștini ai României au dat dovadă de cea mai mare înțelegere, au acceptat regulile și au făcut milostenie de milioane de euro și au aceleași drepturi ca și aceia care se duc pe pârtiile de ski sau în alte locuri aglomerate.
„Vorbesc acum strict în numele meu: dacă anul acesta, de Sfintele Paști, vor fi aceleași restricții ca anul trecut, îmi pierd total încrederea în capacitatea guvernanților de a face față epidemiei și de gestiona treburile țării așa cum se cuvine. Căci țara o alcătuiește TOT poporul plătitor de taxe & impozite, cu drept de alegător, cu întreg setul de alte drepturi, obligații și libertăți, între care și cel conștiință religioasă, care este garantat prin lege.
Noi, creștinii, am dat dovadă de cea mai mare înțelegere față de regulile impuse în acest an (de multe ori pripit, sub presiunea panicii sau ignoranței), am respectat toate regulile, ne-am călcat pe inimă și am stat închiși în case, am îndeplinit (e)norme cote de milostenie, de reușită în asistența socială și sanitară: milioane de EURO! Nu am murmurat, nu am cârtit prea tare…
După o vreme ne-am uitat și noi însă la pârtiile de ski pline de turiști, la mall-urile care gem de lume, la piețele aglomerate și locuri publice sufocate de oameni, la metroul luat cu asalt zilnic și la restaurantele care s-au deschis. Ne uităm, totodată, și la spitalele ultra-aglomerate, la școlile fără apă curentă și la căminele de bătrâni sau la azilele suprapopulate. Ne mai uităm la oamenii cu mască, la cei vaccinați, la cei care se spală pe mâini des, la cei care păstrează distanța socială: și noi suntem dintre aceia,

 » sursa: www.r3media.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.