Claudiu Târziu, în sprijinul Patriarhiei Române. Identitatea religioasă a românilor de pretitutindeni este o prioritate – CURIERUL ROMÂNESC

2 min read
Claudiu Târziu, în sprijinul Patriarhiei Române. Identitatea religioasă a românilor de pretitutindeni este o prioritate – CURIERUL ROMÂNESC

Claudiu Târziu, președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării din Senatul României, salută decizia Bisericii Ortodoxe Române de a proclama anul 2021 drept „an omagial al pastorației românilor din afara României”.
„Decizia Patriarhiei Române este cu atât mai importantă cu cât numărul românilor de peste hotare a depășit de mult 10 milioane și ne plasează printre națiunile lumii cu una dintre cele mai ridicate rate a expatrierii. În aceste condiții chestiunea păstrării identității de neam și de credință devine tot mai acută și necesită eforturi suplimentare din partea statului român și a Bisericii în beneficiul românilor din afara fruntariilor”, susține Târziu.
Senatorul AUR a precizat că va sprijini Patriarhia Română în demersurile sale de a preserva identiatea culturală și religioasă a românilor din afara granițelor țării.
„Doresc să asigur Patriarhia Română de tot sprijinul Comisiei senatoriale pentru comunitățile de români din afara țării în vederea intensificării activității de asistare cultural-identitară și religioasă a conaționalilor noștri din Republica Moldova, din comunitățile istorice din jurul granițelor și Balcani și din diaspora emergentă. Acest sprijin trebuie să se concretizeze în măsuri adecvate și euroconforme pe plan legislativ, instituțional și financiar-bugetar. În plin proces de globalizare, situația reclamă solidaritatea exemplară a clasei politice și a întregii societăți românești  cu frații noștri din afara țării expuși aculturației sau presiunilor asimilaționiste”, a mai spus senatorul AUR.
 » citește mai departe pe: www.curierulromanesc.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.