Coleșa (AUR) solicită ministrului Agriculturii informații despre derularea programului pentru școli al României

2 min read

Ilie-Alin Coleșa, deputat AUR, a solicitat ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian-Ionuț Chesnoiu, detalii despre modul în care se desfășoară programul pentru școli al României în perioada 2017-2023. Proiectul prevede acordarea gratuită pentru preșcolarii din grădinițele de stat și particulare acreditate, precum și pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular, de fructe și legume proaspete, lapte și produse lactate și de produse de panificație în limita unei valori zilnice/preșcolar/elev.

Conform HG 640/2017, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, este responsabil de monitorizarea și evaluarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023. În acest sens, vă rog să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. În ce măsură Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a folosit, la elaborarea metodologiei de aplicare a măsurii și a ghidului solicitantului, conform HG 640/2017, procentele și țintele pe care ar trebui să le conțină Planul național de achiziții publice verzi?
  2. În ce procent au fost achiziționate fructe, legume, lactate și produse de panificație din producție ecologică din totalul sumelor anuale alocate, de la începutul programului și până în prezent?
  3. Care au fost sumele totale anuale alocate de la începutul programului și până în prezent, defalcat, din măsurile de sprijin finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) sau din bugetul de stat?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.