Dan Tănasă, întrebare pentru directorul SRI: Există vreun risc de securitate la adresa membrilor AUR?

2 min read
Dan Tănasă: Solicit Avocatului Poporului să îl demită pe adjunctul, Molnar Zsolt – 60m.ro

Deputatul AUR Dan Tănasă i-a adresat directorului Serviciului Român de Informații, Eduard Raul Hellvig, o întrebare parlamentară prin care solicită clarificări privind posibile riscuri de securitate la adresa membrilor Alianței pentru Unirea Românilor. Solicitarea vine ca urmare a acutizării discursului politic și a modului de referire la conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor, precizează Tănasă.

         Având în vedere informațiile apărute în spațiul public precum și aspectele sesizate de către colegii parlamentari și de către membrii AUR, în contextul acutizării discursului politic și a modului de referire la conducerea partidului Alianța pentru Unirea Românilor, vă rog să răspundeți următoarelor întrebări:

  1. Dacă Serviciul Român de Informații a identificat un risc de securitate la adresa Partidului AUR, a parlamentarilor, reprezentanților sau a membrilor aflați în spațiul public, sub forma unor amenințări ori acțiuni concrete care pot duce la vătămarea integrității fizice a celor menționați anterior?
  2. Sunt desfășurate în prezent acțiuni de interceptare şi înregistrare a convorbirilor sau comunicărilor efectuate de către subsemnatul sau de către alți parlamentari AUR?
  3. Care sunt atribuțiile Serviciului Român de Informații cu privire la desfășurarea unor acțiuni specifice securității naționale în sensul asigurării securității partidelor politice parlamentare în calitate de entități angrenate în funcționarea democratică a sistemului politic?
Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.