CONCURS -SIMPOZION – REGIONAL „VLAŞCA – FILE DE ISTORIE” – ediţia a XXVII-a – 30 MAI 2023

3 min read
CONCURS -SIMPOZION –  REGIONAL     „VLAŞCA – FILE DE ISTORIE”  – ediţia a XXVII-a –  30 MAI 2023

În urma derulării acestui proiect elevii vor cunoaște mult mai bine trecutul localității și regiunii în care s-au născut, vor cunoaște personalitățile care s-au impus prin munca, devotamentul și chiar jertfa de sine pentru ca localitatea/regiunea să prospere și să aibă un loc bine definit în istoria națională și, prin unele evenimente, chiar europeană. Vor cunoaște tradiții, obiceiuri datini, unele pierdute, altele încă practicate, vor vedea ce înseamnă activitatea de restaurare și conservare. Își vor forma o atitudine de respect și pretuire față de localitatre lor, responsabilitate față de ceea ce au creat înaintașii, vor identifica resurse în comunitate și în ei înșiși pentru a duce mai departe valorile acesteia. Nume proiect: CONCURS -SIMPOZION – REGIONAL „VLAŞCA – FILE DE ISTORIE” – ediţia a XXVII-a – 30 MAI 2023Organizatori: ISJ si CCD GIURGIU
COLEGIUL NAȚIONAL ION MAIORESCUCondiţii de participare: – Elevi din unităţi de învăţământ gimnazial, clasele V- VIII şi liceal, clasele IX – XII.
– În principal, profesorii din Aria curriculară „Om și Societate ”, dar și cadrelor didactice de diferite specialități din unităţi de învăţPerioadă înscriere: 01.03.2023 – 19.05.2023Perioadă desfăşurare: 25.10.2022 – 31.07.2023Descrierea activităţii principale (Concurs – Simpozion regional Vlașca – file de istorie – 30 mai 2023) ; Principala activitate a proiectului o reprezintă un concurs de Creatii plastice (desene/picturi, colaje, afiș)  și fotografie, realizate în cadrul secțiunii 1 și creații literare(eseuri, teatru, poezii, interviuri, povestiri ale unor legende rurale sau urbane, prezentări power point), realizate în cadrul secțiunii 2, cu participare indirectă prin trimiterea lucrărilor prin poştă sau pe mail sau depunerea acestora la sediul colegiului.
SECŢIUNILE CONCURSULUI (concursul este destinat elevilor) :
Secţiunea 1 – Creatii plastice, cu participare indirectă prin trimiterea lucrărilor (desene/picturi, colaje, afiș) și fotografii,  prin poştă sau pe mail sau depunerea la sediului colegiului.
Secţiunea 2-  Creatii literare, cu participare indirecta indirectă prin trimiterea lucrărilor (eseuri, teatru, poezii, interviuri, povestiri ale unor legende rurale sau urbane, prezentări power point), prin poştă sau pe mail sau  depunerea acestora la sediul colegiului.

REGULAMENT DE PARTICIPARE:

Creaţiile literare nu vor depăşi 2 pagini în format A4, scris la un rând, cu margini egale de 20 mm (text aliniat „justified”), cu caractere româneşti.

Titlul lucrării va fi scris cu majuscule (Times New Roman 14 Bold), centrat. La două rânduri de titlu se va scrie autorul şi instituţia (Times New Roman 12). La două rânduri sub numele autorului se va începe scrierea textului (Times New Roman 12).
Bibliografia se va consemna la sfârşitul lucrării.

Creaţiile plastice vor fi realizate, de preferat, în format A4. Pentru fiecare lucrare se va menţiona pe etichetă: titlul lucrării, numele şi prenumele elevului, clasa, îndrumătorul, şcoala, localitatea, judeţul. Eticheta se va pune pe faţă, în colţul din dreapta jos al lucrării. Pentru estetica lucrării, eticheta va fi tehnoredactată pe calculator, cu semne diacritice, fără modificări sau adaosuri făcute de mână. Se va face apoi o fotografie a lucrarii sau se va scana.

Prezentările Power Point trebuie să conţină 15 –

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.