O fetiță își face temele pe stradă, sub un carton după ce a fost abandonată de mame ei. Își dorește cu orice preț să devină medic

2 min read
O fetiță își face temele pe stradă, sub un carton după ce a fost abandonată de mame ei. Își dorește cu orice preț să devină medic

Greutățile îi transformă pe oameni. Fie îi motivează și îi determină să fie mai ambițioși, fie îi demoralizează și le fură orice speranță că situația lor se va îmbunătăți într-o bună zi. Din prima categorie fac parte un tătic și fiica lui, din Peru, care în ciuda provocărilor cu care s-au confruntat în ultimii ani, continuă să fie optimiști și să spere la o viață mai bună.
Maria Rosa și tatăl ei, Jose Gonzalo, au avut inima frântă când mama fetei i-a părăsit și nu s-a mai întors niciodată. După ce au rămas singuri, s-au mutat din provincie la oraș, în speranța unui trăi mai bun. Din păcate, lucrurile nu au decurs așa cum s-au așteptat. Tatăl fetei și-a găsit un loc de muncă într-o spălătorie auto, însă banii pe care îi câștiga acolo (7 dolari pe zi) îi ajungeau doar pentru a trăi de pe o zi pe alta, în condițiile în care cei doi nu aveau un acoperiș deasupra capului. Bărbatul nu își permitea nici măcar să își înscrie fiica de 5 ani la școală. Însă ambiția micuței nu cunoaște limite.

În fiecare zi, Maria se ducea la serviciu împreună cu tatăl ei și îl aștepta la marginea trotuarului, la o măsuță improvizată, luată de la gunoi, unde învăța singură să scrie și să citească. Pentru a se proteja de soarele arzător sau de ploaie, Maria folosea o cutie veche de carton pe care și-o punea deasupra capului. Sub acea cutie, ea studia până când tatăl ei își termina treaba pe ziua respectivă.
Imaginea Mariei învățând sub o cutie de carton a atras atenția unui trecător, care a decis să o înregistreze și să o posteze pe rețelele de socializare. Nu a durat mult până când clipul a devenit viral.

Niña estudia debajo de caja de cartón,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.