Contracțiile în sarcină: ce este normal și ce nu

2 min read
Contracțiile în sarcină: ce este normal și ce nu

Ce sunt contracțiile
Uterul este un mușchi. Atunci când tensiunea intramusculară crește, în urma unui efort fizic intens sau a unor mișcări bruște, mușchiul se încordează și nu mai are puterea de a se relaxa. Acest lucru se întâmplă și în privința contracțiilor uterine, resimțite precum o strângere care durează între 30 – 40 de secunde. Contracțiile din timpul travaliului sunt dureroase și se produc din mai multe motive. Primul este legat de dilatarea cervixului, iar atunci contracțiile au loc la 2 – 3 minute. Al doilea motiv se referă la încordarea uterului în momentul împingerii. Cu fiecare contracție și împingere, capul fătului coboară în pelvis. Contracțiile se vor opri, iar uterul se va relaxa abia după ce capul bebelușului va ieși.
Dr. Radu-Ioan Dragomir, medic specialist obstretică-ginecologie explică ce sunt contracțiile: „Contracțiile sunt acele încordări ale uterului care apar în timpul sarcinii, iar dacă nu sunt însoțite de durere acestea se numesc contracții Braxton-Hicks și sunt normale în sarcină. Acest gen de contracții prezintă o modalitate de antrenare a musculaturii uterine pentru travaliu.”

Femeile care au deja experiența unei sarcini, pot da sfaturi utile pentru alte viitoare mămici. Este foarte ușor să confunzi debutul travaliului real cu unele contracții false. Iată mai multe despre contracții în sarcină forum, de la alte mămici.
„Eu am avut contracții din luna a 5-a până când am născut, zi de zi. Am intrat în concediu la 28 de săptămâni, deoarece lucram numai în picioare. Îmi era interzis orice fel de efort, iar la recomandarea doctorului am stat în pat câte o săptămână, doar atunci când îmi era mai rău. În rest, nu am exagerat cu statul. Pot să-ți spun că eu am condus până aproape de data nașterii. La 36 de săptămâni, am născut un băiețel sănătos, care acum are 5 luni.” – romedic.ro forum
„Contracțiile uterine dacă nu dor sunt normale,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.