Creativitate și imaginație pentru elevii de clasa a III-a

2 min read
Creativitate și imaginație pentru elevii de clasa a III-a

Lumea magică a poveștilor este un univers în care cu toții  credeam în copilărie.
Poveștile cu prinți și prințese, cu personaje magice cu puteri spectaculoase reușeau să creioneze pentru noi un univers în care totul era posibil.
Este de la sine înțeles cât de important este ca un copil să-și poată dezvolta abilitatea de a fi creativ, mai ales că, de-a lungul vieții, acest aspect se poate dovedi cu adevărat important.
Echipa Intuitext a gândit un produs special care îi poate ajuta pe elevi în dezvoltarea creativității – Caietul de Lectură și scriere, joc și fantezie, pentru clasa a III-a  cuprinde 3 secțiuni: Atelier de lectură, Atelier de scriere, Joc și fantezie.
Caietul conține exerciții care vizează înțelegerea textului (extragerea informațiilor, interpretarea, examinarea și evaluarea  acestora), formarea competențelor de redactare, dezvoltarea gândirii critice și creatoare.
Pentru ca procesul de învățare să fie cu adevărat eficient acest caiet poate fi folosit la clasă împreună cu Manualul de Limba si literatura română– clasa a III-a care respectă programa școlară având ca scop dezvoltarea progresivă a competențelor specifice, precum și a celor transversale, necesare în viaţa cotidiană, încurajând creativitatea, gândirea critică și dezvoltarea puterii de decizie.
Un alt produs care merge mână în mână cu cele două prezentate anterior este Caietul auxiliar Limba și literatura română pentru clasa a III-a gândit în 13 unități de învățare care acoperă materia pentru întregul an școlar.
Acest pachet compus din trei  elemente ajută atât elevii, cât și cadrele didactice. Cadrele didactice beneficiază de coerență când lucrează după aceste materiale ce sunt gândite astfel încât să se completeze reciproc. Elevii, pe de altă parte, beneficiază de un suport de curs atractiv care să îi ajute în dezvoltarea creativității, în acumularea de cunoștințe și informații.

 » sursa: www.didactic.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.