Controale la producătorii de legume românești. Inspectorii verifică inclusiv apa cu care se udă culturile!

2 min read
Controale la producătorii de legume românești. Inspectorii verifică inclusiv apa cu care se udă culturile!

Angelica Lefter
– 1 iulie 2021 19:53

Foto: Facebook.com/Tatiana Mindrulescu

Producătorii de legume românești – controlați la sânge! Echipe formate din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autoritatea Fitosanitară Județeană și de la Direcția Agricolă i-au verificat pe legumicultorii din comuna Matca, județul Galați. În setul de analiza a intrat și apa cu care producătorii își udă culturile din solar sau din câmp.Fermierii din Matca sunt vizați ”la greu” de controale. După ce piața de gros din localitate a fost ”asediată” cu mascați și polițiști, acum a venit rândul ca și producția să le fie ”purecată”.  Potrivit unul mesaj postat pe Facebook de Florinel Ciocan, legumicultorii au fost nevoiți să prezinte inclusiv analiza apei din care se face irigarea.”Informare!
Astăzi în comuna noastră s-au efectuat controale la 2 producători de către Direcția Sanitară Veterinară (DSP), Autoritatea Fitosanitară Județeană și Direcția Agricolă, la care am asistat personal împreună cu comisia de la primăria Matca, din care rezultă următoarele cerințe care sunt stipulate și în procesele verbale și enumerez:1. Analiza apei din care se face irigarea;
2. Analiza produse legume;
3. Pentru I.I., I.F. și P.F.A. cod caen de comercializare;
4. Carnet de sănătate cu fișa de aptitudini medicale;
5. Asigurare transabilitate produs (etichetare și lotizare pe fiecare sortiment)”, a  menționat Florinel Ciocan.Bărbatul a anunțat că aceste controale se vor extinde în toată țara, atât la producători, cât și la comercianți, potrivit Ordinului 8/2021, intrat în vigoare în  luna ianuarie.”Am înțeles ca aceste controale se vor face în toată tara, atât la producători cât și în piețele unde se comercializează legume. Toate aceste lucruri se datorează existenței unei legi care a intrat în vigoare în luna ianuarie. Ordinul 8/2021”, a menționat Florinel Ciocan în mesajul postat pe pagina sa de socializare și preluat de Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

 » sursa: www.agrointel.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.