Ionuț Neagu(AUR): „Orban clamează că guvernul este vocea democrației, dar au interzis deputaților PNL să voteze la moțiune. Acest lucru denotă nesiguranța acestui guvern și diviziunea internă”

2 min read
Ionuț Neagu(AUR): „Orban clamează că guvernul este vocea democrației, dar au interzis deputaților PNL să voteze la moțiune. Acest lucru denotă nesiguranța acestui guvern și diviziunea internă”

Distribuie acest articol!
Ionuț Neagu, senator AUR, a fost invitat la emisiunea Știrea Zilei, prezentată de Doina Grosu, pentru a discuta despre despre moțiunea de cenzură împotriva guvernului „România Eșuată” picată în parlament. Urmăriți această emisiune pe Facebook prin următorul link: https://fb.watch/6uGvX2WNjB/
Întrebat dacă acest guvern trebuia să plece, domnul senator, Ionuț Neagu, răspunde: “Cu siguranță trebuia să plece. Faptul că acest guvern trebuia să plece ne-a fost dată chiar de prim-ministru, care într-un discurs de un paralelism total, susține că prețurile sunt în scădere, salariile cresc și curge cu fericire în România. Se văd măsurile aberante care au fost luate în timpul celor șase luni de zile pe timpul pandemiei și restricțiile aberante. Premierul Florin Cîțu a avut un discurs care l-a frapat până și pe Ludovic Orban. A fost o moțiune de cenzură care a scos la iveală foarte multe lucruri. Ludovic Orban clamează că guvernul este vocea democrației, dar au interzis deputaților PNL, USR și UDMR să voteze la moțiune. Acest lucru denotă nesiguranța acestui guvern și diviziunea internă.“
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre revocarea neconstituțională a Avocatului Poporului. AUR a luat apărarea Renatei Weber, având în vedere că Constituția a fost încălcată de această coaliție: “Acuzațiile care i se aduc Avocatului Poporului sunt puerile și sunt motivate politic. Renata Weber și-a câștigat în unanimitate scaunul de Avocat al Poporului. Acei judecători care au votat au culoare politică, dar totuși am văzut că au decis în unanimitate pentru Avocatul Poporului. M-a surprins rapiditatea cu care coaliția a venit cu un înlocuitor pentru Renata Weber. Am spus foarte clar că UDMR nu ar trebui să aibă acces la această instituție foarte puternică, dar am aflat din interiorul PNL că scaunul Avocatului Poporului a fost tranșat cu mult timp înainte și a fost o condiție ca UDMR să intre la guvernare.
Este clar că dintr-o asemenea dezbatere, românii nu au nimic de câștigat. Să nu mai vorbim că investitorii din România, din cauza acestor jocuri politice, nu au o predictibilitate financiară sau legislativă. Guvernul a anunțat foarte multe măsuri de sprijin, dar nici până acum nu au implementat pentru intreprinderile mici și mijlocii. Prezentarea acestor măsuri de sprijin au fost foarte mult mediatizate. de presa plătită. Ce mă șochează pe mine este faptul că guvernul actual are toate pârghiile să își desfășoare lucrurile într-un mod democratic în interesul cetățenilor, dar nu o fac.”, afirmă Ionuț Neagu, senator AUR.
Urmăriți în continuare această emisiune prin următorul link: https://fb.watch/6uGvX2WNjB/

Distribuie acest articol!

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.