Conu Leonidas și cei 300 de spartani cu trotinetă – CRITICII.RO

3 min read
Conu Leonidas și cei 300 de spartani cu trotinetă – CRITICII.RO

Nu știu de ce, dar am impresia că atâta vreme cât au guvernat împreună, miniștrii peneliști și useriști nu făceau toată ziulica altceva, la palatul Victoria, decât să se uite la filme. Păi n-ați văzut? Cîțu se imaginează un fel de Superman și mă și mir cum de nu venea la guvern cu chiloții peste pantaloni, iar Barna, pe care l-am văzut aseară la televizor, se crede un fel de regele Leonidas, care a preferat să moară, alături de cei 300 de spartani ai lui, decât să cedeze în fața dușmanului. „Cei 300 de la Sparta n-aveau nicio șansă, dar faptul că au stat acolo și au luptat pentru Cetatea lor a făcut să fie respectați”, a spus Barna, cu toată seriozitatea. Cred că, deși nu a văzut emisiunea, regele Leonidas și-a tras două palme de furie, pe unde-o fi el acum, aflând că a fost comparat cu tinerii trotinetiști din USR.

Înainte să lanseze asemenea comparații din filme, domnul Barna ar trebui să se spele nițel pe ochi și să vadă realitatea așa cum este ea, nu cum i-o zugrăvesc tinerii frumoși și liberi din bula lui. Pentru că, în afară de faptul că respirau același aer și beau aceeași apă, între spartanii lui Leonidas și useriștii lui Barna și Cioloș nu e absolut nicio legătură. Dacă-mi amintesc bine, înainte să-și ia jucăriile și să plece de la guvernare, Cioloș le zicea liberalilor, la fel de bătăios ca și Barna aseară: „Nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme.” Și fix după o zi toți useriștii erau plecați din guvern. Ăștia îți sunt spartanii, coane Leonidas, pardon, domnule Dan Barna? Ăștia, care când le doboară dușmanul un camarad (pe Stelică de la Justiție, ca să fim „preciși”) dau toți bir cu fugiții? Dacă spartanii de la Termopile ar fi fugit la fel, imediat ce-l înțepau persanii prima dată cu sabia pe un coechipier, acum am fi fost cu toții satrapie orientală – bine, suntem colonie occidentală, dar asta-i altă căciulă.

Să te compari cu niște viteji care știau că mor pentru patria, pentru tradițiile și pentru credința lor, când pe tine, de fapt, nu te dă afară din casă nici dragostea de țară, nici respectul pentru tradiții și cu atât mai puțin credința, mi se pare o blasfemie. Barna putea să-i compare pe useriști mai curând cu cei 101 de dalmațieni, că tot ca niște cățeluși blegi sunt, dar nu cu cei 300 de spartani care au înfruntat un imperiu. Iar faptul că el se laudă că USR a acceptat să preia guvernarea, în timp ce restul partidelor nu a vrut-o, dovedește fie că domnii, doamnele și domnișoarele din USR fumează pătrunjel degerat și au halucinații, fie că, dimpotrivă, sunt niște ipocriți care s-au dedat la tot acest joc doar spre a-și face imagine. Orice om cu capul pe umeri știe că guvernul cu care defilează astăzi Cioloș în parlament nu are absolut nicio șansă să fie votat.

 » sursa: www.CRITICII.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.