Copiii sunt victimele sărăciei. Un tată din București doarme pe o canapea cu cei 5 copii pe care îi crește singur

2 min read
Copiii sunt victimele sărăciei. Un tată din București doarme pe o canapea cu cei 5 copii pe care îi crește singur

Sărăcie și neputință! Un tată își crește singuri cei 5 copii. Toți dorm în aceeași cameră, pe o canapea
În capătul unei alei lungi și înguste din București, locuiesc George și cei cinci copii ai săi. Părăsiți de mama lor, cei mici dorm în aceeași cameră, pe o canapea și speră că într-o zi vor avea și ei jucării și o cameră a lor. Tată lucrează în construcții și pleacă des de acasă, timp în care copiii trebuie să aibă grijă unii de ceilalți.
Andreea, fata cea mare, le gătește deseori fraților ei. La doar 11 ani ea știe deja să facă ciorbe și paste. La fel ca frații ei, ea visează la haine frumoase li jucării, dar și la o cameră a ei. Din banii strânși cu mare efort, tatăl micuților spune că de două săptămâni se străduiește să termine camera fetelor și un alt dormitor, însă fiindcă este plecat de dimineața până seara de acasă, nu a reușit.
„Mă credeți că de o săptămână, două săptămâni, lucrez la camera aia și nu pot să o termin, camera fetelor, dormitorul și astea…că nu pot să o termin. De ce? Plec dimineața la ora 6, 6 și 5 plec din casă și mă întorc la 7 – 7 și ceva. Copiii pentru mine…sunt ochii mei din cap”, mărturisește George, într-un reportaj realizat de Digi24.

Cum vrea statul să soluționeze problema sărăciei din Romania
Potrivit INS, înainte de pandemie 4,6 milioane de români erau considerați săraci. În pandemie, numărul lor s-a redus la 4,5 milioane, cu precizarea că populația României a scăzut între 2020 și 2019 cu tot pe-atâția oameni. În martie 2022, Guvernul a aprobat Strategia națională privind incluziunea socială și reducerea sărăciei și Planul de acțiune pentru perioada 2022-2027, cu scopul de a reduce numărul persoanelor expuse riscului de sărăcie sau excluziune socială cu cel puțin 7%,

 » sursa: www.qbebe.ro

Copyright © acțiunea.ro (2020-2023) | Newsphere by AF themes.